ATENȚIE! Psoriazisul crește riscul dezvoltării bolii Parkinson
Foto: Sursa foto: Internet

ATENȚIE! Psoriazisul crește riscul dezvoltării bolii Parkinson
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Persoanele care suferă de psoriazis prezintă un risc mai mare să dezvolte boala Parkinson decât celelalte, totul din cauza unui proces inflamator, relatează pourquoidocteur.fr. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Mayo Clinic (Statele Unite) şi de la Universitatea Mahidol (Thailanda), care au publicat un studiu în The Indian Journal of Dermatology. Ei sugerează că riscul creşte ca urmare a inflamaţiei cronice induse de boala dermatologică, informează Agerpres.

În lume, circa 0,3 la sută dintre adulţii de peste 40 de ani suferă de boala Parkinson. Psoriazisul este o patologie mai răspândită, afectând între 2 la sută şi 4 la sută din populaţia mondială.

Mai multe studii au pus în evidenţă o legătură între această boală autoimună a pielii şi apariţia unor tulburări neurodegenerative, cum ar fi Parkinson. Totuşi, puţine dintre aceste cercetări au cuantificat acest risc.

Potrivit meta-analizei citate, adulţii care suferă de psoriazis prezintă un risc cu 38 la sută mai mare să dezvolte boala Parkinson, decât cei care nu au această boală autoimună.

Citit 2698 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2016 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.