O nouă sesiune de REZIDENȚIAT pentru absolvenţii de Medicină

O nouă sesiune de REZIDENȚIAT pentru absolvenţii de Medicină
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Absolvenţii gălăţeni de Medicină care nu au participat la concursul de rezidenţiat organizat în luna noiembrie a anului trecut se pot înscrie la concursul de intrare în rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii pe 22 mai.

Examenul este organizat pentru ocuparea posturilor şi a locurilor rămase neocupate în urma sesiunii precedente. Concursul se desfăşoară numai în Centrul Universitar Târgu Mureş, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Examenul este sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări, pentru a căror rezolvare concurenţii au la dispoziţie patru ore. Pentru a promova concursul, absolvenţii trebuie să răspundă corect la cel puţin 120 de întrebări din cele 200.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare. Medicii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat. Medicii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare.

Toate informaţiile referitoare la sesiunea din mai a concursului de rezidenţiat, precum şi posturile şi locurile scoase la concurs pot fi găsite pe pagina de internet a DSP Galaţi, www.dsp-galati.ro, în cadrul rubricii "Ultimele noutăţi".

Citit 2318 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.