Un top făcut de Enviromental Working Group arată care sunt cele mai nocive fructe şi legume care se găsesc în magazine.
Potrivit sursei citate, căpşunile ocupă primul loc în top, fiind îmbibate cu pesticide, pe locul doi situându-se merele. Oamenii de ştiinţă notează că 98 la sută din căpşunile din marile magazine conţin cel puţin un tip de pesticide. Alimentele nesigure sunt o adevărată sursă de infecţie pentru cei care intră în contact cu ele. Nu mai puţin de 200 de patologii, unele foarte grave, sunt cauzate de microorgansime sau substanţe chimice care se găsesc nu doar în carne, lapte, ouă sau peşte, ci şi în legume şi fructe, dacă acestea nu au fost tratate corespunzător.
Specialiştii atrag atenţia că Uniunea Europeană are un lanţ de trasabilitate al alimentelor care îi obligă pe comercianţi să respecte reguli dure dacă vor să intre pe piaţă, dar nu le pot oferi garanţii celor care preferă să cumpere alimente de la colţ de stradă sau din chioşcuri improvizate.