În cazul LEGII ANTIFUMAT, autorităţile sanitare salută decizia deputaților
Foto: Sursa foto: Internet

În cazul LEGII ANTIFUMAT, autorităţile sanitare salută decizia deputaților
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerul Sănătăţii (MS) salută decizia Comisiei juridice şi a Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor în cazul Legii antifumat. "Printre modificările pe care voiau să le aducă unii parlamentari era şi aceea care redefinea spaţiul închis. Acest amendament ar fi repermis fumatul în spaţiile publice. Astfel, fumatul rămâne interzis în spaţiile publice închise, în spaţiile publice închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun şi în locurile de joacă pentru copii. Este un pas înainte pentru atingerea unui obiectiv ambiţios: 2035 — România fără tutun", afirmă reprezentanţii MS, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei. Sursa citată reaminteşte că această lege transpune o directivă europeană.

Comisiile juridică şi cea pentru sănătate de la Camera Deputaţilor au respins, marţi, 4 octombrie, amendamentele la proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe care prevedeau interzicerea fumatului în autoturismul proprietate personală dacă în el se află femei gravide sau copii.

Cele două comisii ale Camerei Deputaţilor au respins, de asemenea, forma în care proiectul a fost adoptat de Senat şi au păstrat forma elaborată de Guvern. "Este un punct pe care l-am câştigat pentru sănătatea copiilor noştri. Sper că şi în plen va fi votat doar textul Directivei, fără alte amendamente care să modifice sensul actualei legi. Amendamentele depuse de mine au fost respinse, cel cu fumatul în maşină în prezenţa copiilor sau a femeilor însărcinate, cât şi al utilizării ţigării electronice în spaţiile de joacă atât în aer liber, cât şi în spaţii deschise, dar este important că am păstrat sensul legii iniţiale", a declarat deputatul social-democrat Aurelia Cristea.

Citit 1820 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2016 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.