Creştere ALARMANTĂ a numărului de viroze în Galaţi. Copiii sunt cei mai afectaţi

Creştere ALARMANTĂ a numărului de viroze în Galaţi. Copiii sunt cei mai afectaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Infecţiile respiratorii sunt într-o continuă creştere, diferenţa între ultima săptămână de raportare şi penultimul interval, fiind de aproape 700 de cazuri. Potrivit datelor contabilizate de DSP Galaţi, în ultimele şapte zile, 2.756 de gălăţeni bolnavi s-au prezentat la medic cu simptome specifice infecţiilor respiratorii, cei mai afectaţi fiind copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani. 933 de preşcolari şi elevi din această categorie au primit tratamente pentru viroze, spre deosebire de 717, câţi au fost diagnosticaţi în săptămâna precedentă. Şi numărul de pacienţi internaţi este aproape dublu, acesta crescând de la 48 la 81. Din fericire, numărul gălăţenilor care au făcut pneumonii este, oficial, în scădere.

"În săptămâna care s-a încheiat, au fost raportate 263 de cazuri faţă de 291, câte au fost acum două săptămâni. Categoria de vârstă cea mai afectată este 5-14 ani, cu 59 de cazuri", a subliniat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Mai sunt vaccinuri antigripale

Persoanele aparţinând categoriilor de risc care încă nu s-au imunizat contra gripei în acest sezon, încă o mai pot face. 8.847 de doze de vaccin încă se mai află pe stocul DSP Galaţi, acestea aşteptând să le fie distribuite medicilor de familie. Până în prezent, au fost vaccinaţi 7.935 de gălăţeni.

Citit 1658 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2016 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.