SFATUL SPECIALISTULUI în sănătate. Secțiune susținută de Medicover Galați | Cum descoperim afecțiunile ascunse ale sistemului digestiv

SFATUL SPECIALISTULUI în sănătate. Secțiune susținută de Medicover Galați | Cum descoperim afecțiunile ascunse ale sistemului digestiv
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ce este endoscopia superioară și când ar trebui să apelăm la ea? O banală inflamație a esofagului sau stările de balonare și de vomă pot indica probleme mai serioase la nivelul sistemului digestiv superior. Pentru a diagnostica corect afecțiunile tubului digestiv, medicii au la îndemână o procedură sigură și eficientă: endoscopia digestivă superioară.

Aceasta permite specialistului să exploreze interiorul esofagului, stomacului și prima parte a intestinului subțire (duodenul), prin intermediul unui instrument subțire și flexibil, prevăzut cu un aparat optic, ce poartă numele de endoscop. Endoscopul este introdus prin cavitatea bucalăși înaintează ușor la nivelul gâtului, până la nivelul esofagului, stomacului și duodenului. Astfel, medicul poate vedea ulcerațiile, inflamațiile, tumorile, infecțiile sau sângerările de la nivelul tractului digestiv superior.

Se pot astfel preleva țesuturi (biopsie), pot fi îndepărtați polipii și se pot trata hemoragiile. Endoscopia poate dezvălui probleme ce nu sunt descoperite cu ajutorul radiologiei și, uneori, poate elimina necesitatea unei intervenții chirurgicale exploratorii.

Endoscopia mai poate fi utilizată în următoarele situații:

-  obținerea unui diagnostic de urgență în privința leziunilor esofagiene cauzate de ingestia unor substanțe otrăvitoare;

- diagnosticul infecțiilor cu un anumit tip de bacterie, numită helicobacter pylori, principala cauză a ulcerului gastric;

- extragerea obiectelor străine înghițite;

- investigarea apariției anemiei (diminuarea cantității de hemoglobină), ce poate fi cauzată și de o hemoragie digestivă superioară.

Așadar, este important să apelăm cu încredere la specialiștii în gastroeneterologie, pentru a ne asigura că sănătatea nu ne este afectată pe termen lung. Clinica Medicover Galați include un departament complet și ultramodern de Gastroenterologie, care efectuează endoscopie superioară, inferioară (colonoscopie), precum și intervenții de Proctologie.

Echipa de specialiști formată din Dr. Dragoș Prisăcaru, medic specialist Chirurgie Generală, și Dr. Iulian Constantin, medic primar Chirurgie Generală și Proctologie, Doctor în Științe Medicale, cu competențe în endoscopie digestivă și proctologie, realizează intervenții de specialitate în clinica Medicover Galați, inclusiv polipectomii și biopsii, cu sau fără anestezie, precum și ligaturare hemoroizi. Clinica este dotată cu aparatură performantă, care ajută medicii în stabilirea unui diagnostic corect și în asigurarea unui tratament de specialitate. Efectuarea acestor investigații necesită o consultație în prealabil.

(P)

 

Citit 5421 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2017 13:01