Simptome de INFARCT, care se manifestă la femei. ATENȚIE, pot fi confundate cu alte boli!
Foto: Sursa foto: Internet

Simptome de INFARCT, care se manifestă la femei. ATENȚIE, pot fi confundate cu alte boli!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conform specialiştilor, bolile de inimă ocupă, la nivel mondial, locul întâi în clasamentul afecţiunilor care cauzează cele mai multe decese. Infarctul este foarte periculos, iar medicii atrag atenţia că simptomele care-l anunţă sunt diferite, în funcţie de sex.

Potrivit specialiştilor de la BrightSide, există anumite simptome care se manifestă doar în cazul femeilor şi despre care puteţi citi mai jos.

Durere accentuată în spate, gât, fălci şi braţe

Aceste simptome pot să fie foarte confuzante la început, deoarece asociem infarctul doar cu durerea în braţul stâng şi în piept. Însă, aceste dureri se pot resimţi şi la nivelul gâtului şi al fălcilor, ele fiind atât de intense încât te pot trezi chiar în toiul nopţii. Este foarte important să consulţi un medic cât mai repede cu puţinţă, în cazul în care remarci aceste simptome.

Uneori, femeile pot să resimtă simptome care pot să fie cu uşurinţă confundate cu gripa, refluxul gastrointestinal sau starea generală de rău cauzată de o intoxicaţie. Un simptom care nu trebuie deloc ignorat este senzaţia de presiune intensă resimţită în zona abdominală, descrisă adesea ca şi cum "un elefant s-ar fi aşezat pe stomacul tău".

În cazul în care nu ai avut niciodată transpiraţii reci, este recomandat să consulţi un medic cât mai repede, deoarece acest simptom este adesea întâlnit la femei şi poate să prevestească un infarct. De asemenea, respiraţia îngreunată care apare din senin, în special însoţită de stări de ameţeală, prevestesc un posibil infarct în cazul femeilor.

Stare de oboseală accentuată

Cu toţii ne simţim obosiţi la un moment dat, dar, dacă starea de oboseală persistă şi nu dispare în urma unei perioade de odihnă normale, înseamnă că există o problemă la nivelul organismului. Atunci când arterele se îngustează, inima primeşte o cantitate mai mică de sânge decât cea necesară. Ritmul cardiac accelerează, inima trebuie să muncească mai mult, ceea ce conduce la instalarea unei stări de oboseală cronică şi la somnolenţă.

Durerea surdă persistentă sau o durere/presiune care se amplifică în zona pieptului constituie simptome ale infarctului care apar indiferent de sex. Însă, unele femei au raportat că au resimţit aceste simptome în toată zona toracelui, nu numai în partea stângă. Dacă aceste simptome nu dispar în câteva minute, trebuie să consulţi un medic.

Citit 4725 ori Ultima modificare Luni, 17 Aprilie 2017 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.