Simpozion la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Simpozion la Universitatea ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nutriţia este un concept menţionat în prezent atât în apariţia unor afecţiuni, cât şi ca factor adiţional tratamentelor pe care un pacient le urmează. Atât surplusul de calorii şi micronutrienţi, cât şi deficitul acestora sau slaba calitate a alimentelor vor defini stilul de nutriţie a unui individ, îi vor determina stilul de viaţă şi vor interveni în calitatea vieţii acestuia.

În acest context Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) - Europa Centrală şi de Est (ECE) a lansat iniţiativa de a crea o reţea regională universitară în domeniul sănătăţii, nutriţiei şi securităţii alimentare, cu intenţia de a atrage alţi factori cu responsabilităţi, activităţi şi interese în domeniul siguranţei alimentare, inclusiv departamente guvernamentale, agenţii şi birouri, asociaţii, companii, firme de avocatură specializate etc.

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi este unul dintre membrii fondatori ai acestei reţele, care reuneşte 13 universităţi europene. În cadrul unui proiect universitar comun, cu ocazia Zilei Internaţionale a Alimentului, pe 16 octombrie, la Galaţi se va desfăşura Simpozionul ”Nutriţia sănătoasă - de la concept la practică”.

Citit 1915 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2017 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.