4,5 milioane de euro, pentru tratamentul bolnavilor de cancer

4,5 milioane de euro, pentru tratamentul bolnavilor de cancer
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Cel târziu, din august-septembrie 2018, bolnavii de cancer vor fi trataţi, la Galaţi, cu acceleratorul liniar de particule", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea. Reprezentantul CJ a anunţat că, peste câteva zile, va semna contractul cu Ministerul Sănătăţii pentru aducerea la Galaţi a mult aşteptatului accelerator liniar de particule, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro.

"Aşa cum am mai spus, sănătatea este o prioritate, iar acceleratorul liniar de particule nu este o prioritate doar pentru Galaţi, ci pentru întreaga zonă, pentru că se adresează tuturor bolnavilor de cancer şi este o metodă revoluţionară în tratarea cancerului. Tratamentul se face direct pe tumoră, nu iradiază tot corpul. Adresabilitatea este, din păcate, foarte mare. Sunt, de la an la an, tot mai mulţi pacienţi. Sperăm ca prin această investiţie să le oferim o şansă în plus şi celor care nu au posibilitatea să se trateze în altă parte", a menţionat şeful CJ.

Reamintim că instituţia va investi aproximativ un milion de euro în extinderea şi reamenajarea secţiei de Radioterapie, contractul de lucrări urmând să fie lansat la licitaţie în perioada imediat următoare. "Cât noi vom face amenajările acolo, personalul, inclusiv medicii şi asistenţii vor face training la spitale care au în dotare astfel de aparate, pentru a şti să le utilizeze la capacitate", a explicat preşedintele CJ.

Citit 3937 ori Ultima modificare Luni, 30 Octombrie 2017 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.