SFATUL FERMIERILOR

SFATUL FERMIERILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţie de porumb, floare şi soia

Sute de fermieri din Moldova, Muntenia şi Dobrogea s-au adunat la sfârşitul săptămânii trecute pe DN 2 Brăila-Buzău, între localităţile Lacu Sărat şi Silistraru, pentru a participa la Portofolio Farm, un eveniment Pioneer de prezentare a celor mai performanţi hibrizi de porumb şi floarea soarelui şi soiuri de soia din portofoliul companiei.

„Sunt prezentaţi hibrizi de floarea soarelui la care am aplicat două fertilizări diferite, hibrizi de porumb şi trei soiuri de soia cu rezistenţă la erbicid”, a declarat directorul Zonei 2 (Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău) de la Pioneer, Bogdan Huştiu, gazda evenimentului desfăşurat vineri la Agroleg Silistraru.

Organizat în parteneriat cu distibuitorul de îngrăşăminte Linzer Agro Trade, Portofolio Farm a atras circa 500 de fermieri din judeţele Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa. Evenimentul, care va ajunge în alte opt locuri din ţară anul acesta, este menit să pregătească vânzările de seminţe Pioneer din primăvara anului viitor.

Stocuri epuizate la rapiţă

În ceea ce priveşte sezonul de semănat din acest an, clienţii Pioneer sunt sfătuiţi să accelereze achiziţiile de seminţe, căci stocurile sunt pe sfârşite la unele soiuri. La rapiţă, de exemplu, dintre cei patru hibrizi Maximus şi şase hibrizi de talie normală, unele game sunt deja epuizate.

„Intrăm în perioada semănatului la rapiţă şi, dacă nu vă grăbiţi, nu veţi găsi hibridul pe care îl doriţi, veţi semăna ce găsiţi!”, le-au spus reprezentanţii Pioneer fermierilor adunaţi vineri la Agroleg Silistraru.

 

Pioneer, cel mai mare furnizor de sămânţă hibridă din ţara noastră, a livrat anul acesta seminţe de porumb, floarea soarelui, soia şi rapiţă către 35.000 de fermieri români.

Citit 2889 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.