Caravană medicală pentru sătenii din Cărăpceşti

Caravană medicală pentru sătenii din Cărăpceşti
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În comuna Corod există un sat uitat de lume. Este vorba despre Cărăpceşti, localitate în care bătrânii şi copiii, poate cei mai vulnerabili din punct de vedere medical, nu au acces la programe şi servicii specializate. 

Preotul Vasile Boldeanu, care, încă din anul în care a preluat parohia, a dat dovadă de multă dăruire şi jertfă, a urmat cursuri de specialitate, fiind în prezent şi asistent medical pentru cei pe care îi păstoreşte. Nevoile localnicilor sunt, însă, mult mai mari decât posibilităţile unui singur om, motiv pentru care Galaţi 4x4.ro şi Ambulanţa Privată CMO Galaţi au hotărât să vină în spijinul lor. Au început, astfel, pregătirile pentru Caravana Medicală, un eveniment pus la cale de Marius Bucur, proful de prim ajutor, preotul Vasile Boldeanu şi doctorul Cristian Onişor. Aceştia îşi propun ca în cadrul evenimentului care va avea loc pe data de 20 martie, cel puţin 60 de persoane să beneficieze de un examen ecografic, spirometric şi EKG.

Pentru a ajunge la timp şi pentru a reuşi să efectueze şi alte determinări paraclinice, organizatorii au nevoie de implicarea unui număr cât mai mare de oameni binevoitori. Astfel, cadrele medicale care vor să facă parte din echipă sau să afle informaţii suplimentare sunt rugate să îl contacteze pe Marius Bucur, la numărul de telefon 0765.389.156, în timp ce toţi cei care pot contribui cu vouchere de combustil pot suna la numărul 0757.362.800.

De asemenea, se doreşte colectarea unor produse de igienă, precum şerveţele umede, săpun, gel de duş, şampon, pastă de dinţi, periuţe de dinţi (adulţi şi copii), cremă de mâini, pudră de corp, Pampers pentru adulţi, mărimile L şi M şi Aleze, protecţii impermeabile pentru pat. Produsele urmează să fie distribuite persoanelor nevoiaşe, iar colectarea se face la Centrul Medical "Sf. Alexie", situat pe strada Ştiinţei nr. 39, în intervalul orar 9,00 - 16,00, persoană de contact Maria Teleoacă.

Şi pentru ca actul medical să fie încheiat cu un tratament adecvat, cei interesaţi vor putea adopta o reţetă dintre cele prescrise persoanelor consultate, care, din cauza situaţiilor financiare precare, nu pot acoperi costul aferent.

Citit 7788 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2020 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.