Legumele se vând ieftin, „din poartă”: Roşiile costă de trei ori mai puţin în judeţ

Legumele se vând ieftin, „din poartă”: Roşiile costă de trei ori mai puţin în judeţ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sătenii cu grădini mici de legume preferă, de multe ori, să nu se mai încurce cu samsarii care strâmbă din nas uitându-se la marfă, doar, doar vor reuşi să cumpere la un preţ mai mic. Cine produce doar câteva sute de kilograme de legume pe sezon preferă să îşi ambaleze marfa în lăzi sau cutii şi să o scoată în faţa porţii, la vânzare. Unii dintre săteni ar cam vrea să profite de naivitatea orăşenilor, aşa că cer preţuri mari, cam ca în pieţele din oraşe. Alţii însă sunt interesaţi doar să îşi vândă marfa, aşa că dau într-adevăr la preţ de producător.

Ieri, pe drumul care trece prin Hanu Conachi, Lieşti, Iveşti şi Umbrăreşti zeci de oameni îşi scoseseră marfa la poartă. Se găseau, după pofta inimii, roşii, ardei kapia şi gogoşari, vinete, dovlecei şi pepeni de toate culorile şi mărimile. Unele dintre femeile ieşite la vorbă, în poartă, voiau să vândă roşiile la preţul de 2,5 lei kilogramul. Evident, şoferii opreau în dreptul cutiilor cu tomate, se interesau de preţ şi demarau în trombă, tocând mărunt din buze. Alţii însă vindeau roşiile la doar 1 leu kilogramul, adică de trei ori mai ieftin decât în hala de zarzavaturi a Pieţei Centrale. Şi vinetele sunt mai ieftine decât în piaţă. La noi se dau cu 1,5 lei kilogramul, iar în judeţ preţul nu sare de 1 leu. Ardeii graşi se dau cu trei lei, iar dovleceii cu ceva mai puţin de 1 leu. Rari şi scumpi sunt castraveţii, pe care unii dintre cultivatori cer şi 2,5 lei.

Preţul pepenilor verzi ajunge la 60 de bani per kilogram, dar scade până la 40 de bani, dacă vă încumetaţi să cumpăraţi en gros. Pepenii galbeni se dau, la cele mai multe porţi, cu 1 leu kilogramul.

Citit 11767 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2012 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.