Bereşti - Floarea-soarelui, schimbată pe untdelemn vărsat

Bereşti - Floarea-soarelui, schimbată pe untdelemn vărsat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştirile de Bereşti şi Tg. Bujor privind preţul de achiziţionare a kilogramului de floarea-soarelui din recolta acestui an se întretaie cu cele vasluiene, generând confuzii. Cultivatorii ar vrea să iasă în câştig, dar cu producţii de 7-800 de kilograme la hectar, iar în unele cazuri şi mai mici, constată, când cântăresc marfa, că anul 2012 le stă împotrivă.

Pentru o „plimbare” a combinei prin lanul de un hectar se plăteşte 260 de lei. Negocieri prea mari nu se fac decât dacă deţii suprafeţe mai întinse sau ai de vânzare cantităţi de floarea-soarelui de la câteva tone în sus. Concret, la Bereşti s-a vândut cu 1,80 lei. Cei cu câteva sute de kilograme, să-şi ia de grijă, au preferat, în multe situaţii, în locul banilor, untdelemnul îmbuteliat - 20 de litri la o sută de kilograme de floarea-soarelui predată, sau vărsat - 21 de litri, plus şrotul.

Informaţia cum că în zona Vetrişoaia-Vaslui s-ar fi prezentat procesatori cu maşini mari şi casierii după ei, cumpărând totul cu 2,20 lei pe kilogram la capătul tarlalelor, fac zona Bereşti-Murgeni să „fiarbă”.

Citit 2170 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2012 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.