Pustiul de la ora 7.00, de la Bereşti: Nici tren, nici autobuz

Pustiul de la ora 7.00, de la Bereşti: Nici tren, nici autobuz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri dimineaţă, pe peronul Staţiei CFR Bereşti, ca şi în faţa Autogării, vociferări şi nedumeriri - „Vii la gară, cu bagaje, interese, iar aici ţi se spune, de parcă ţara ar fi în război, că nu merge trenul…”

Două serii de nemulţumiţi. Mai întâi, cei veniţi pentru plecarea spre Bârlad, cu trenul nr. 15053, de la ora 5,30. Zadarnic s-au uitat spre Balinteşti, să-i zărească luminile. Nimic! „S-a defectat, că automotoarele acestea nemţeşti sunt sensibile. Totuşi, se întrebau ei între ei, cum se poate ca TFG să nu aibă garnitură de rezervă?” Neajungând la Bârlad trenul dinspre Bereşti, n-a avut ce pleca înapoi, din judeţul Vaslui, către Galaţi, ca tren-pereche - cel cu numărul 15356.

Circulaţia feroviară, grav afectată pe toată distanţa de 109 kilometri. La ora 7, călătorii pentru direcţia municipiul reşedinţă de judeţ, strânşi pe peronul din Bereşti, vorbeau singuri - „TFG-ul ne-a făcut figura şi câte aveam de rezolvat azi la Galaţi…” Abătuţi, oamenii, traversând strada, s-au dus la Autogară, să aştepte autobuzul Ciureşti-Bereşti-Galaţi. Dar, stupoare: cursa de la ora 7 era anulată, se pare, din lipsă de maşini - fuseseră solicitate în număr record, cu o zi înainte, pentru transportarea „desantului” format din membri ai PSD şi PNL la Bucureşti, să participe la marele miting politic organizat de USL pe Stadionul Naţional. Din nou, nervi ieşiţi la suprafaţă, balamuc temperat în aerul dimineţii şi, la final, renunţarea - de nevoie - la călătoria spre Galaţi: „Numai locuitor al Bereştiului să nu fii!”, „Stăm ca proşti în stradă - nici tren, nici autobuz…”

Contactaţi de către redacţie, reprezentanţii TFG au confirmat că trenul cu pricina nu a circulat, dar nu au oferit nicio explicaţie.

Citit 4858 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.