Mai avem nevoie de cărţi şi muzee în satele gălăţene?

Mai avem nevoie de cărţi şi muzee în satele gălăţene?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se investeşte timp şi se cheltuiesc bani şi efort pentru scrierea cărţilor, pentru publicarea lor şi pentru deschiderea de muzee, mai mari sau mai mici. Sigur că, la sat, mulţi dintre oamenii de bine ar trece măcar o dată pragului unui muzeu, ca să vadă ce au făcut organizatorii. Oare gălăţenii ar face-o? Merită să se mai chinuiască cineva să scrie cărţi sau să ţină muzee deschise? Tinerii cu care am stat noi de vorbă spun că da. Sigur, niciunii dintre noi nu avem prea mult timp, dar găsim atunci când este vorba despre minte şi sufletul nostru. „Citesc mai mult documentaţie tehnică şi mai puţin beletristică. Nici chiar atât de mult timp liber nu am. Mi-am pregătit o listă de vreo 10 autori care sunt consideraţi guru în internet marketing şi îi urmăresc aproape zilnic, online. În ceea ce priveşte muzeele, vizitez, dar destul de rar, tot din cauza timpului limitat. Am fost de curând într-un circuit la mânăstirile din Nordul Moldovei şi am vizitat un muzeu din Succeava”, ne-a declarat Lucian Păun (foto), în vârstă de 29 de ani.

 „Citesc şi cărţi de specialitate şi beletristică. Spre exemplu, acum am pe masă un volum pe teme de marketing şi Bâlciul Deşertăciunilor al lui William Thakeray. La muzee nu mă duc atât de des. Odată ce ai fost, nici nu prea mai ai ce vedea a doua oară. Şi nici timp nu e”, ne-a declarat Sorina, în vârstă de 22 de ani.

„La muzee m-aş duce mai des dacă s-ar organiza frecvent acţiuni de tip Noaptea Muzeelor. Eu plec de la serviciu la ora 22,00 şi chiar nu cred că mai e vreun muzeu deschis la ora respectivă. De citit, citesc pe net. Sunt la zi cu tot ceea ce ţine de tehnologie. Carte tipărită mai puţin. Am citit o revistă Promotor azi. Cel mai recent număr”, ne-s declarat Cosmin B.., în vârstă de 25 de ani.

Citit 754 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.