Galaţiul devine patria poneilor. La herghelia de la Tuluceşti vor fi aduse 43 de exemplare

Galaţiul devine patria poneilor. La herghelia de la Tuluceşti vor fi aduse 43 de exemplare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Romsilva vrea să adune toţi poneii din hergheliile pe care le administrează într-un singur centru, unde să poată fi triaţi şi pregătiţi pentru activităţile viitoare. S-a decis deja ca Herghelia de la Tulceşti să fie centrul în cauză.
Detalii ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Romsilva, ing. Gheorghe Luca. "În total, la Herghelia de la Tuluceşti vor fi 43 de ponei. Până la acest moment, au venit 11. Mai exact, cinci sunt de la Sâmbăta de Jos, iar ceilalţi de la Mangalia, depozitul de armăsari de la Râmnicelu şi Slatina. Restul până la 43, adică cei mai mulţi, sunt aşteptaţi să vină de la Suceava. Vreme de o lună de la sosire, poneii vor fi în carantină, adică vor sta şi vor fi hrăniţi separat faţă de efectivele de cai de la Tuluceşti. Ulterior, când toţi vor fi adunaţi aici, se va întruni o comisie mixtă, din care vor face parte şi medici veterinari dar şi alţi reprezentanţi ai Romsilva de la Bucureşti. Se va hotărî care dintre ponei vor fi folosiţi pentru agrement şi care ar putea fi scoşi la vânzare”, ne-a declarat Gheorghe Luca.
Vom putea, deci, fie să ne cumpărăm un ponei la preţ bun, fie să mergem şi să încălecăm unul, la Tuluceşti!

Citit 2009 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2013 15:22

1 comentariu

 • postat de Gigi Boieru
  Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 15:57
  5.13.218.***
  Toti vad partea frumoasa a paharului, o sa avem ponei, da a vazut cineva cum arat acestia la herghelie? Parca sunt niste magari ceva mai mici si nici dresati nu sunt ! Ce naiba sa faca orasul cu acesti cai? Nu avem destiu ciini maidanezi care sunt tinuti din banii nostri ? Ne mai trebuie si cai sa cresca putin si impozitul catre primarie!
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.