Mirajul fondurilor nerambursabile atrage mulţi investitori: 21.000 de firme noi în agricultură

Mirajul fondurilor nerambursabile atrage mulţi investitori: 21.000 de firme noi în agricultură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii au înţeles că agricultura atrage tot mai mulţi bani europeni de la un an la altul, aşa că s-au apucat serios de treabă. În vreme ce agricultorii mici şi mijlocii susţin că abia reuşesc să rămână pe piaţă, în primele 11 luni ale acestui an s-au mai înfiinţat 21.000 de firme cu domenii de activitate în agricultură, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Totuşi, mai mulţi specialişti financiari au apreciat faptul că firmele care se bazează, în 2014, pe încasarea de subvenţii şi chirii ar putea întâmpina probleme serioase - ajungându-se până la o posibilă insolvenţă - dacă nu-şi menţin o poziţie solidă de piaţă.

Citit 1234 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 16:58

1 comentariu

 • postat de un agricultor
  Joi, 26 Decembrie 2013 13:17
  95.83.253.***
  Cateva idei:
  Unu: Faptul ca s-au inregistrat un nr de firme noi la Reg. comertului NU inseamna ca agricultura este atractiva, ci ca s-a inchis posibilitatea agricultorilor sa fie prezenti in piata cu carnet de producator cu o serie mai larga de produse, plus taxele lor admin au crescut!
  Doi: Proiectele UE nerabursabile cer capitalizare IN AVANS de 100%, altfel exista o problema cu lichiditatile care poate aduce falimentul in mai putin de 1an si vorbim aici de sume incepand de la cateva zeci de mii euro, fara utilaje.
  Trei: Genul asta de proiecte sunt numai ptr suprafete intinse, altfel NU sunt rentabile ptr agricultorii cu suprafete reduse, care nu au de ce sa-si achizitioneze utilajele necesare si sa raporteze profit.
  Patru: In prezent suprafata arabila a Jud Galati s-a restrans cu mai mult de 1/4 numai din cauza activitatilor de explorare si licentelor de cate 30ani acordate de statul roman unor firme gen Omv, Chevron.
  Cinci: Produsele acestor agricultori NU au piete de desfacere, acestia NU au acces in supermarketuri cu marfa lor, iar pietele locale, (gen Micro 19 care urmeaza sa fie desfiintata de la anul ca sa-si construiasca Carrefour ..parcare subterana) or sa dispara in cativa ani!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.