Irigatul s-ar putea ieftini, în acest an
Foto: Foto: arhivă Bogdan Codrescu

Irigatul s-ar putea ieftini, în acest an
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"ANIF a reuşit să contracteze prin bursă energie electrică pentru apa de irigat la preţul de 1,64 lei/kW, energie activă, mai mic cu 28 la sută faţă de cel de anul trecut, pentru toate filialele de Îmbunătăţiri Funciare şi OUAI-urile”, a precizat Viorel Nica, preşedintele Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România (LUAIR).

 

Citit 1150 ori Ultima modificare Marți, 13 Mai 2014 17:59

3 comentarii

 • postat de Marian
  Joi, 15 Mai 2014 08:28
  109.166.143.***
  Da, Stroila ar fi vrut dar nu a putut sa intre in gasca prostilor , acum se lupta pe margine cum poate mai ales prin arta scrisului . Ma intreb daca Stroila reusea sa ramana la ANIF , ar fi avut aceasi parere despre mersul treburilor la minunata agentie ? Deocamdata nu se mai pune problema irigatiilor dupa cat a plouat , un pic de desecare si in rest Dumnezeu cu mila . Salariile merg si totul este in ordine .
  3
  0
  Raportează
 • postat de R I
  Miercuri, 14 Mai 2014 15:45
  81.12.150.***
  Nea Stroila eu sunt de partea matale. Ai pus punctul pe I ( I mare).Mataluta traiesti, simti lucrurile acestea, la experienta dumitale se vede ca suferi si ai suferit multe pentru verticalitate si pentru ca nu ai intrat in gasca prostilor. Am fost si eu la intalnirea cu Ministrul Constantin am comentat despre ca ai spus matale dar sustinere nu prea ai ,am observat eu. Curvele sunt tot Curve. Despre energie ieftina pt irigati eu o spun franc este o gogoasa mare mare ,o mare golanie. Nu o sa se simta in pretul apei de irigatii.Despre Barceanu ce zici matale , cand cade ? Sau nu te bagi matale ,taci muKles.De ce Bre ?
  0
  6
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Miercuri, 14 Mai 2014 14:23
  92.80.191.***
  Activitatea de IRIGATII a fost dupa "90 ( si inca mai este ) ,, copilul problema al ,, AGRICULTURII ROMANESTI,, .La aproape doi ani de la schimbarea sistemului politic de guvernare -o spun fara ezitare- cand se pare ca adastata minte cea de pe urma isi face loc in aparatul nostru de gandire si este setata spre ratiune se constientizeaza ca IRIGATIILE constituie modul cu greutate de dezvoltare al AGRICULTURI si implicit ,dupa cum s-a vazut anul trecut ,si al economiei nationale, ele ,IRIGATIILE, se afla inca in situatia de a fi ajutate sa o ia , catinel-catinel,pe drumul cel bun. Mai direct spus,Guvernul Romaniei se arata dispus- si,iata primul pas- sa sprijine activitatea de IRIGATII prin reducerea pretului energiei electrice pentru pomparea si punerea sub presiune a apei pentru IRIGATII.
  Dar aceasta masura nu este de ajuns- am spus-o si dlui ministru al AGRICULTURII ,D CONSTANTIN,deunazi,cand a fost la Galati-nu in campanie-si sunt sigur ca a inteles pentru ca a demis directorul general al AGENTIEI NATIONALE -ANIF.I-am spus printre altele ca : ,, zala slaba a IRIGATIILOR este resursa umana si daca nu se rezolva aceasta racila a activitatii geaba stradaniile sale,Nu se poate revigora sectorul cu aproape 80% din resursa umana actuala straina de astfel de activitati, fara pregatire profesionala in domeniu.Saracita de vechea guvernare si continuata si de actuala putere-din pacate- pana peste poate de SPECIALISTII de IMBUNATATIRI FUNCIARE- de IRIGATII.Ducem lipsa de munca in specialitate.Trebuie sa introducem in sistem mai multa stiinta.Felul nostru de exploatare este fara competente ,prea inapoiat,pentru a mai putea face fata astazi imprejurarilor.Trebuie,urgent ,sa profesionalizam,sa organizam,sa rationalizam, sa eficientizam resursa umana a ANIF-ului cu SPECIALISTI responsabili si cu determinare, iar pentru a ajunge aici, trebuie sa pornim de la stiinta , de la stiinta HIDROAMELIORATIVA a PAMANTULUI.Daca vom persevera in empirism,in mediocritate si incompetenta profesionala de specialitate,vom cadea infrinti cu totii,,.In Occident si peste Ocean stiinta ,in acest domeniu de activitate, are deja o mare ascendenta asupra modernizarii si eficientei AGRICULTURII IRIGATE, care in toate ocaziile recurg la lumina SPECIALISTULUI. Sper ca si noi vom intra cat decurand pe acelasi drum, singurul care ne poate scoate din starea de criza supraacuta prin care trecem cauzata ,in primul rand datorita ,cum spuneam a ageamiilor,novicilor si incompetentei din sectorul nostru de activitate-al IRIGATIILOR.Altfel zadarnica-i zbaterea si truda dumneavoastra... Cele afirmate mai sus sunt sigur,valabile si pentru ANIF Galati si nu trebuie considerate o insolenta gratuita, ci o rabufnire a adevarului, care nu ar trebui sa deranjeze prea mult niste persoane intelepte.
  Consider normal, logic si de bun-simt ca viitorul IRIGATIILOR sa fie hotarat, in primul rand, de cei care s-au confruntat cu astfel de probleme si sunt pregatiti profesional pentru a le rezolva! Nu am pretentia ca parerea mea ,pe care de altfel mi-am exprimat-o in mai multe ocazii in ultimii ani, atragandu-mi astfel aversiunea si chiar razbunarea pana la spargerea in cioburi a desninului profesional este cea mai buna,dar ,sigur , este esentiala...,,.
  Asta este...! Si ,spre satisfactia mea, dl ministru a inteles si a inceput cu o destituire de la varful activitatii de organizare si conducere a IRIGATIILOR. E un inceput...! Sigur...!
  4
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.