Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Gălăţenii care primesc rentă viageră sunt aşteptaţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), începând din 2 martie, pentru vizarea carnetelor de rentier. Sesiunea de vizare se încheie pe 31 august.

Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar, curator sau tutore (în baza unei procuri autentice/ curatelă/ hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă). E nevoie de următoarele acte: carnetul de rentier agricol, contractul de arendare, actul de identitate în original al rentierului agricol/ mandatarului/ curatorului/ tutorelui, document coordonate bancare (recomandat), decizia de la comisia de expertiză medicală actualizată (acolo unde este cazul), pentru gradele de invaliditate I şi II (dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil), în original şi în copie.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. "În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2014 poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, până la 31 august 2015, moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula ,,definitivă şi irevocabilă” (original şi copie), B.I/ C.I./ paşaport al moştenitorului (original şi copie), împuternicire/ declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original), precum şi un extras de cont pe numele solicitantului", se arată în comunicatul APIA.

Potrivit celor mai recente raportări, APIA Galaţi are în evidenţă circa 2.900 de rentieri.


CITEŞTE ŞI: Ce nevoi are sectorul pescăresc gălăţean

Citit 1648 ori Ultima modificare Duminică, 01 Martie 2015 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.