Liceul din Galaţi cu procent maxim de PROMOVARE LA BACALAUREAT

Liceul din Galaţi cu procent maxim de PROMOVARE LA BACALAUREAT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Comuna Corod are, în acest moment, trei şcoli gimnaziale şi un liceu în Corod, o şcoală gimnazială în satul Blânzi, o şcoală primară în Brătuleşti şi o şcoală gimnazială în Cărăpceşti. În ceea ce priveşte dotările acestor şcoli, elevii au acces la internet prin intermediul laboratorului informatic, iar la cărţi se acoperă programa şcolară prin intermediul bibliotecilor. Terenurile de sport sunt de calitate, fie că este vorba despre fotbal, handbal sau volei.

La şcoala cu clasele I-XII din satul Corod sunt înscrişi, în acest moment, 466 de elevi, dintre care 86 de preşcolari. Din nefericire, numărul celor de clasa a XII-a este foarte redus, la bacalaureat fiind înscrişi doar cinci elevi. „A fost o clasă mai specială, care a funcţionat cu aprobare de la minister. Sunt doar cinci elevi, dar sperăm să avem şi anul acesta procent maxim de promovare la examenul de bacalaureat”, ne-a spus directoarea Liceului Tehnologic Nr.1 Corod, profesor Otilia Munteanu.

Pe lângă orele de curs, elevii din Corod sunt îndrumaţi şi spre activităţi de voluntariat, spre activităţi extracurriculare şi spre diverse sporturi, unele fizice, altele bazate pe puterea minţii. „Am avut un concurs de fotbal anul trecut, numit Cupa "Marian Sevastre", în memoria unui profesor de-al nostru care s-a stins, iar premiul a constat în bilete la meciul România - Grecia, de pe Arena Naţională. Anul acesta, organizăm competiţii de şah, cu ajutorul clubului nostru de şah, de aici din comună. Vom avea participanţi din diverse comune, pe care îi vom caza la noi. Suntem mândri că, la noi, copiii au şi alte preocupări, care să le dezvolte mintea”, ne-a mai declarat Otilia Munteanu.

Citit 5823 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2015 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.