A scăzut riscul INUNDAŢIILOR în Corod

A scăzut riscul INUNDAŢIILOR în Corod
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Imediat după inundaţiile din septembrie 2014, începând cu luna octombrie, am alocat o sumă de bani pentru decolmatarea râului Corozel. Lucrarea este finalizată, aproximativ 7 kilometri de râu fiind decolmataţi, malurile au fost lărgite, iar digurile au fost întărite”, ne-a spus primarul Vasile Cârjeu.

Cu ajutorul celor din comună, cu precădere din partea proprietarilor societăţilor de construcţii, primăria din Corod a reuşit să scadă riscul producerii unor noi inundaţii devastatoare, la preţuri reduse. „Ne-au ajutat oamenii din comună cu utilaje şi materiale, iar noi, practic, am plătit doar motorina. A fost un ajutor substanţial din partea celor de aici, motiv pentru care le mulţumim. Acum riscul nu mai este aşa de mare. Cu toate acestea, vom mai lucra la diguri, însă sperăm să obţinem finanţări de la guvern. Cred că valoarea totală a investiţiilor viitoare nu ar depăşi 100.000 de euro”, ni se explică.

Amintim că, în 2013 şi 2014, comuna Corod a fost lovită de inundaţii devastatoare, care au distrus gospodării, pământuri şi au ucis animale. După ploi torenţiale, râul Corozel s-a umflat, a ieşit din matcă şi a inundat aproximativ 550 de gospodării. Ploaia, cea care îi ajută pe agricultori să aibă producţii bune, a fost cea care le-a ameninţat ani la rândul casele şi animalele, ba chiar şi vieţile. În 2015, însă, primarul Vasile Cârjeu se laudă că riscul producerii unor viituri precum cele din anii trecuţi a scăzut considerabil şi că autorităţile locale au făcut totul pentru a preveni astfel de catastrofe.

Citit 4606 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2015 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.