După ani de aşteptare, CANALIZAREA ajunge şi la Şendreni. CE SPUNE PRIMARUL

După ani de aşteptare, CANALIZAREA ajunge şi la Şendreni. CE SPUNE PRIMARUL

Foto Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
5 comentarii


După aproximativ opt ani de zile de când a făcut primele demersuri pentru a beneficia de un sistem de canalizare, primarul comunei gălăţene Şendreni, Paul Cristea, ne-a declarat că, în sfârşit, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale va fi implementat un sistem de canalizare, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galaţi, în cadrul căruia comuna amintită este membru fondator.

"S-a dorit de către noi să facem un proiect integrat, prin care se puteau accesa până la 2,5 milioane de euro. În cadrul acestor proiecte, puteai să ai staţie de canalizare şi epurare plus ceva social şi cultural. Şi erai nevoit să faci ori un cămin cultural, ori o sală pentru bătrâni. Nu întreaga sumă era destinată pentru canalizare. Am demarat, totuşi, un astfel de proiect, în perioada 2008-2010, numai că mai bine că nu a fost să fie. Cu acei bani puteam face doar staţia de epurare şi între 10 şi 12 kilometri de reţea stradală, în condiţiile în care noi în comună avem 50 de kilometri de reţea stradală. Între timp, noi am aderat la ADI Serviciul Regional Apă, eram de fapt primii parteneri, căci prima dată au aderat Galaţi, Tecuci, Târgu Bujor şi Şendreni. Ulterior, s-a venit cu o altă conducere, s-a mărit numărul de beneficiari în cadrul ADI şi Şendreni nu a mai prins prima fază. Acum, cinstit, nu mi-a picat bine, întrucât eram printre fondatorii ADI, dar dacă stai să te gândeşti, au avut dreptate, căci au ales aglomerările urbane. În partea a doua suntem şi noi prevăzuţi şi vom intra de la anul, când vor începe licitaţiile de lucrări pentru noua investiţie. Se preconizează că nu se mai face staţie de epurare, deoarece, din câte am înţeles eu, staţia de epurare de la Galaţi are o capacitate mai mare şi sunt nevoiţi să ia de aici, să pompeze. ADI a accesat pe POS Mediu 2, aproximativ 90 de milioane de euro, suntem prinşi noi, Braniştea şi alte localităţi, dar după alegeri se va şi implementa. Să nu creadă oamenii că vor putea beneficia înainte sau că este o chestiune ce ţine de an electoral", ne-a declarat primarul Paul Cristea. După ce lucrările la reţeaua de canalizare vor fi finalizate, conform alesului, abia atunci vor fi puse pe picioare proiecte de reabilitare şi modernizare a drumurilor comunale şi săteşti, dintre care doar aproximativ un sfert sunt asfaltate.

"Asta mă ţine pe loc la Şendreni: canalizarea. Dacă aş avea canalizare, cu drumurile nu ar fi probleme. Dar nici nu putem investi în drumuri şi apoi să venim cu canalizarea şi să ne batem joc de banii pe care i-am băgat, spărgând ce s-a construit. Ba mai mult, dacă accesezi fonduri europene pentru modernizarea drumurilor, cinci ani de zile nici nu ai voie să intervii pe ele", susţine Paul Cristea.

Citit 5181 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 23:50

5 comentarii

 • postat de andrei11mmm@yahoo.com Marți, 26 Ianuarie 2016 13:46 62.217.233.*** Link la comentariu
  0
  0

  Mie imi place de cei care comenteaza.....habar nu au pe ce lume traiesc...Primarul chiar a facut treaba in aceasta comuna....defapt vor un alt primar care sa se laude pe munca altuia...toti vor...dar cred ca se rezolva treburile batand din palme.
  AVETI GRIJA CA SA NU PATITI CA CEI DIN TECUCI :))

  Raportează
 • postat de ca Duminică, 24 Ianuarie 2016 10:14 100.99.76.*** Link la comentariu
  0
  0

  Se apropie alegerile sau nu, omul asta a facut treaba in satele Sendreni, Movileni si Serbesti... si pe orice om din aceste sate il intrebi de primar, toti vorbesc de bine de el...La Sendreni a fost ales omul nu partidul, din cate am vazut se implica, nu ca la galati Stan, se implica la ciuguleli concerte si artificii. Bravo primarului de la Sendreni... Am vazut ca le-a tras apa rapid, curent, iluminat stradal, in cartierele noi. bravo

  Raportează
 • postat de Sandu Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 09:43 5.13.238.*** Link la comentariu
  1
  0

  Deja a inceput campania, (...) pentru acest interviu, auzi minciuna la el,,de 8 ani are proiect, bai nene sunt comune mai mici care au reusit intr-un timp mai scurt...tu ce astepti, alti 8 ani?,,,adica alte 2 mandate, sper sa se trezeasca populatia, si tinerii sa mearga la vot sa da daca iar iese asta..fug la Tulucesti

  Raportează
 • postat de Fosa septica ecologica Luni, 18 Ianuarie 2016 09:52 188.25.66.*** Link la comentariu
  0
  3

  Ar fi grozav ca acesti oameni sa beneficieze si ei de conditii civilizate de trai. E pacat ca multi romani inca mai traiesc fara o fosa septica sau fara canalizare.

  Raportează
 • postat de lulu Miercuri, 13 Ianuarie 2016 11:24 5.87.70.*** Link la comentariu
  0
  9

  Bravo, se vede ca se apropie alegerile

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.