După ani de aşteptare, CANALIZAREA ajunge şi la Şendreni. CE SPUNE PRIMARUL
Foto: Foto Marius Negri

După ani de aşteptare, CANALIZAREA ajunge şi la Şendreni. CE SPUNE PRIMARUL
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După aproximativ opt ani de zile de când a făcut primele demersuri pentru a beneficia de un sistem de canalizare, primarul comunei gălăţene Şendreni, Paul Cristea, ne-a declarat că, în sfârşit, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale va fi implementat un sistem de canalizare, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galaţi, în cadrul căruia comuna amintită este membru fondator.

"S-a dorit de către noi să facem un proiect integrat, prin care se puteau accesa până la 2,5 milioane de euro. În cadrul acestor proiecte, puteai să ai staţie de canalizare şi epurare plus ceva social şi cultural. Şi erai nevoit să faci ori un cămin cultural, ori o sală pentru bătrâni. Nu întreaga sumă era destinată pentru canalizare. Am demarat, totuşi, un astfel de proiect, în perioada 2008-2010, numai că mai bine că nu a fost să fie. Cu acei bani puteam face doar staţia de epurare şi între 10 şi 12 kilometri de reţea stradală, în condiţiile în care noi în comună avem 50 de kilometri de reţea stradală. Între timp, noi am aderat la ADI Serviciul Regional Apă, eram de fapt primii parteneri, căci prima dată au aderat Galaţi, Tecuci, Târgu Bujor şi Şendreni. Ulterior, s-a venit cu o altă conducere, s-a mărit numărul de beneficiari în cadrul ADI şi Şendreni nu a mai prins prima fază. Acum, cinstit, nu mi-a picat bine, întrucât eram printre fondatorii ADI, dar dacă stai să te gândeşti, au avut dreptate, căci au ales aglomerările urbane. În partea a doua suntem şi noi prevăzuţi şi vom intra de la anul, când vor începe licitaţiile de lucrări pentru noua investiţie. Se preconizează că nu se mai face staţie de epurare, deoarece, din câte am înţeles eu, staţia de epurare de la Galaţi are o capacitate mai mare şi sunt nevoiţi să ia de aici, să pompeze. ADI a accesat pe POS Mediu 2, aproximativ 90 de milioane de euro, suntem prinşi noi, Braniştea şi alte localităţi, dar după alegeri se va şi implementa. Să nu creadă oamenii că vor putea beneficia înainte sau că este o chestiune ce ţine de an electoral", ne-a declarat primarul Paul Cristea. După ce lucrările la reţeaua de canalizare vor fi finalizate, conform alesului, abia atunci vor fi puse pe picioare proiecte de reabilitare şi modernizare a drumurilor comunale şi săteşti, dintre care doar aproximativ un sfert sunt asfaltate.

"Asta mă ţine pe loc la Şendreni: canalizarea. Dacă aş avea canalizare, cu drumurile nu ar fi probleme. Dar nici nu putem investi în drumuri şi apoi să venim cu canalizarea şi să ne batem joc de banii pe care i-am băgat, spărgând ce s-a construit. Ba mai mult, dacă accesezi fonduri europene pentru modernizarea drumurilor, cinci ani de zile nici nu ai voie să intervii pe ele", susţine Paul Cristea.

Citit 6260 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.