POPULAȚIE ÎMBĂTRÂNITĂ, la Cavadineşti | Anual, doar şase nou-născuţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

POPULAȚIE ÎMBĂTRÂNITĂ, la Cavadineşti | Anual, doar şase nou-născuţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacă în urmă cu câţiva ani, oamenii visau la un dispensar, unde să se poată trata şi să beneficieze de condiţii civilizate, acum pot merge liniştiţi la centrul de permanenţă, care dispune de un medic de familie şi de alţi şapte medici de specialitate, care fac serviciu de gardă.

„Cred că acesta este un punct important atins de noi, mai ales că avem o populaţie suficient de îmbătrânită. Clădirea beneficiază de cabinete medicale individuale şi de o sală de tratament. Construcţia deţine toate avizele legale de funcţionare ca dispensar. Oamenii pot merge la cabinet oricând au o urgenţă, pentru că medicii fac serviciu de permanenţă. În cazurile extreme, chemăm ambulanţa”, ne spune viceprimarul comunei Cavadineşti, Gina Goga.

Tinerii au luat calea Occidentului

În ultimii ani, cei mai mulţi dintre tinerii din comună au luat calea Occidentului. Alţii, mai puţini, ce-i drept, şi-au găsit de lucru şi s-au mutat la Galaţi.

"Populaţia pe care comuna o are în mod oficial nu reflectă adevărul. Asta, deoarece majoritatea celor care încă mai pot să muncească au plecat în mare parte de aici. E trist să afli că au ajuns să se nască anual doar şase copii”, ne explică Gina Goga.

Îmbătrânirea populaţiei şi depopularea comunei se văd cel mai bine la instituţiile de învăţământ. Numărul elevilor scade de la an la an, pentru că nu le mai ia nimeni locul celor care termină gimnaziul şi pleacă la liceu sau la şcoala profesională.

Citit 2568 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.