Tipic românesc | Fără canalizare, dar cu apă potabilă

Tipic românesc | Fără canalizare, dar cu apă potabilă

Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu


În ceea ce priveşte executarea unor lucrări pentru un sistem de canalizare, lucrurile stau destul de prost. Fiind tot mai puţini, sătenii nu „corespund” pur şi simplu nici celui mai mic plan de execuţie pentru un astfel de serviciu.

„Suntem 3.184 de locuitori, iar în urma calculelor efectuate de mai multe firme am fost declaraţi ineligibili. Suntem prea puţini, iar suma de 20 de euro pe cap de canalizare nu poate fi acoperită din punct de vedere legal. Prin urmare, cred că, momentan, mai avem de aşteptat în ceea ce priveşte un sistem de canalizare”, ne spune viceprimarul comunei Cavadineşti, Gina Goga.

Doar satul Vădeni nu are apă curentă


În schimb, apa curentă este o utilitate asigurată în comună de câţiva ani, mai puţin în satul Vădeni, unde proiectele sunt încă în desfăşurare.

Cu toate acestea, există oameni nemulţumiţi de banii pe care îi plătesc pentru aceste servicii. „Când era în stadiul de proiect, oamenii erau foarte mulţumiţi de iniţiativă, însă, de când trebuie să şi plătească pentru aceste servicii, apar deseori persoane supărate pe sistem, nemulţumite de sumele pe care trebuie să le scoată lunar din buzunar. În ceea ce priveşte satul Vădeni, sperăm ca, cel târziu, în primăvara anului 2017, problema să fie rezolvată”, explică Gina Goga.

Citit 2589 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 13:38

1 comentariu

  • postat de montaj fosa septica Luni, 07 Noiembrie 2016 10:33 86.121.176.*** Link la comentariu
    0
    1

    Intr-adevar, depopularea zonelor rurale ridica probleme in crearea de infrastructura, insa aceasta nu ar trebui sa fie un impediment. Primarii trebuie sa se gandeasca la faptul ca tocmai infrastructura va atrage oameni tineri la sat, deoarece acestia vor conditii civilizate de trai.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.