Care este SECRETUL unei căsnicii de durată

Care este SECRETUL unei căsnicii de durată

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Când era pe punctul de a se căsători, autorul şi bloggerul Mark Manson s-a gândit să-şi întrebe cititorii care este secretul unui mariaj reuşit. Peste 1.500 de persoane i-au trimis mesaje, aceştia având un singur răspuns, scrie businessinsider.com.

"Eu şi asistentul meu am început să observăm, după aproximativ 500 de e-mail-uri, că cei mai mulţi dintre oamenii care au vorbit despre divorţul lor s-au concentrat pe comunicare. Ei au spus că lipsa comunicării este problema. Acest lucru m-a surprins", a povestit Mark.

Pe de altă parte, oamenii care aveau căsnicii fericite de mai bine de 20 de ani au spus că problema comunicării este supraestimată, când, de fapt, cel mai important lucru este respectul. Practic, argumentul a fost că dacă vei petrece decenii cu o persoană pe care nu o vei asculta, vei înţelege greşit nevoile şi dorinţele partenerului. Acest lucru este normal chiar şi atunci când nu este o relaţie de cuplu.

Conform celor mai multe răspunsuri ale oamenilor căsătoriţi, respectul este cheia unui mariaj fericit. Chiar dacă o înţelegi greşit pe persoana de lângă tine, nu încerca să o schimbi sau să o cataloghezi, respectă-i punctul de vedere şi acceptă faptul că vede lucrurile diferit.

Citit 904 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2018 19:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro