Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

În general, tinerii se culcă nu mai devreme de ora 23,00, ceea ce poate avea efecte negative asupra dezvoltării lor. Cel puţin aşa susţine psihologul Alexandru Pleşea, conform căruia tinerii au nevoie între opt şi zece ore de somn pe noapte pentru că resursele lor interioare să capete puteri pentru a doua zi.

Din acelaşi motiv, şcolile care au încă un program foarte matinal au rezultate mai slabe decât şcolile care au pus începutul programului mai târziu. „Tehnologia, distragerile, stimulii exteriori, factori excesivi de divertisment sunt cele mai întâlnite instrumente care folosesc energia unui adolescent. Tinerii, în timpul orarului şcolar, observă lipsa de odihnă mentală prin lipsa de atenţie pe care o acordă profesorilor. Ei ajungând uneori să caşte, să li se facă somn sau să se preocupe de alte lucruri în timpul predării. Atenţia şi concentrarea devin deficitare prin lipsa de energie. Trezitul dimineaţa odihnit este o situaţie de biologie, nu de atitudine”, explică psihologul Alexandru Pleşea, potrivit unui comunicat de presă.

Citit 752 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 18:37

1 comentariu

  • postat de comunismul Miercuri, 16 Ianuarie 2019 19:21 5.13.166.*** Link la comentariu
    0
    0

    de multa odihna:)) da ce ca poti sa dormi si la scoala pe banca! ce e asta o problema!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro