Cum îngrijim un câine adoptat

Cum îngrijim un câine adoptat
Un câine adoptat este un câine salvat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile în cazul în care doriţi să adoptaţi unul dintre miile de câini fără stăpân de pe străzile oraşului sau să luaţi unul dintre cei aflaţi în adăposturi.

Adevărata dragoste şi grijă faţă de un animal fără stăpân înseamnă să-i oferi un cămin. Dacă v-aţi hotărât să adoptaţi un câine al nimănui şi să-l primiţi în apartament, vă sfătuim, pentru a-i fi şi lui dar şi dumneavoastră mai uşor, să vă luaţi măcar o săptămână dacă nu două de concediu, pentru a-l putea educa şi obişnui cu noua sa viaţă. Dacă este cumva un câine care a avut stăpân, dar a ajuns pe străzi abandonat, adaptarea ar trebui să fie mai uşoară. De adaptare va fi nevoie şi în cazul în care îl adoptaţi de la o altă persoană, care din diverse motive nu îl mai poate păstra.

Dacă, însă, câinele s-a născut şi a crescut pe străzi, va avea nevoie de răbdarea şi mai ales de înţelegerea dumneavoastră. Pentru că este posibil să-şi dorească libertatea pe care o avea atunci când era al nimănui, să tânjească după ea sau să încerce să fugă. Fiind acasă, îl puteţi observa cum reacţionează în noua lui locuinţă şi nu vă veţi trezi cu surprize neplăcute după câteva ore de absenţă.

Vă reamintim că o baie, deparazitarea internă şi externă şi rapelul, un consult medical, un bol de hrană, unul pentru apă, culcuş, zgardă şi lesă sunt absolut obligatorii înainte ca animalul să ajungă efectiv la dumneavoastră acasă. Nu vă aventuraţi să-i daţi cantităţi prea mari de hrană sau suplimente nutritive fără a cere sfatul specialistului! Cu siguranţă este flămând şi pofticios, dar supraalimentarea înseamnă tulburări digestive, vomă, diaree şi alte neplăceri. Câteva jucării simple şi ieftine, cum ar fi o minge, vor fi de asemenea necesare atât pentru distracţia animalului, cât şi pentru educarea şi dresajul lui. Pentru început, ar fi indicat să-l scoateţi afară la plimbare mult mai des decât dimineaţa şi seara. De pildă la o jumătate de oră după ce a băut apă ar fi potrivit să-l scoateţi afară pentru a urina.

Vom continua sfaturile dedicate câinilor care vor avea, graţie dumneavoastră, o familie.

Citit 24496 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2019 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.