Cea mai frumoasă vacanță alături de prietenul necuvântător (II)

Cea mai frumoasă vacanță alături de prietenul necuvântător (II)
Sursa foto, Facebook
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CITEȘTE ȘI: Cea mai frumoasă vacanță alături de prietenul necuvântător (I)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Întrucât suntem încă în perioada vacanţelor, și astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi despre cum putem călători cu animalul de companie, care sunt nevoile acestuia și cât de important este să i le asigurăm.

În primul rând, înainte de a călători, asigurați-vă că vaccinarea anuală antirabică, dar și cea polivalentă sunt în termen. Luați la dumneavoastră carnetul de sănătate al companionului patruped. Sunt anumite localități unde prezentarea acestuia organelor de control este obligatorie. De asemenea, deparazitați intern și extern animalul înainte de călătorie, protecția împotriva paraziților fiind esențială: nimeni nu își dorește ca blănosul să fie un magnet pentru purici, căpușe, mai ales în perioada care reprezintă relaxarea mult așteptată pentru toată familia.

Totodată, asigurați-vă că aveți informații despre cât de pet-friendly (prietenoasă cu animalele de companie) este destinația vacanței dumneavoastră. Nu ați vrea să mergeți la mare, de exemplu, cu un câine, iar accesul pe plajă cu acesta să fie interzis. Așa cum vă interesați de existența locurilor de parcare sau a marketurilor în jurul cazării, de distanța până la plajă și de prețurile la șezlonguri, este imperativ să plecați în concediu cu siguranța că animalul dumneavoastră nu va petrece în camera de hotel mare parte a vacanței voastre de vis.

Nu porniți la drum lung cu un animal care este într-o stare proastă sau în convalescență. Anxietatea provocată de mișcare, în timpul transportului, poate înrăutăți starea fizică. Oferiți-i apă câinelui dumneavoastră, în special acum, vara, când temperaturile ridicate sunt atât de nocive atât pentru oameni, cât și pentru animale. Pe parcursul călătoriei, temperatura trebuie să fie constantă, animalul trebuie să fie amplasat într-un loc ferit de soare, care să îi asigure confortul termic necesar.

Ideal ar fi să călătoriți însoțiți de animalul de companie în confortul propriului dumneavoastră mijloc de transport, dar, în cazul în care nu dețineți unul, puteți găsi variante pentru a ajunge la destinație. Informați din start operatorul de transport că dețineți un animal, cu detalii despre greutate, rasă, talie și asigurați-vă că vă este permis accesul în mijlocul de transport cu câinele. Nu mergeți pe premisa că îl veți strecura printre pasageri și bagaje.

În cazul în care, la începutul călătoriei, angajamentele referitoare la condițiile de transport ale patrupedului dumneavoastră se dovedesc a fi altele decât cele permise, refuzați variantele care pot pune în pericol viața sau integritatea animalului; experiențe șocante, recente, care ne-au fost împărtășite de cititorii rubricii noastre, variază de la câini acceptați doar în saci, pentru a evita lăsarea de păr în mijlocul de transport, sau, mai rău, plasarea acestora în spațiul pentru bagaje, nedotat cu aer condiționat, în genți improvizate. Un mare NU acestor variante. Este extrem de periculos pentru animalul dumneavoastră de companie, lipsit de respect față de dumneavoastră ca proprietar, iar scenariul acesta trebuie să fie dezaprobat de orice alt călător martor, membru al societății care se dorește civilizată. Luați atitudine dacă sunteți subiectul sau martorul unui comportament inadecvat și inuman al unui prestator de servicii! Puteți sesiza autoritățile, fie că e vorba de Protecția Consumatorului sau chiar Poliția.

Noi vă dorim drumuri bune, călătorii în siguranță și plăcute, alături de prietenii necuvântători.

Citit 2378 ori Ultima modificare Vineri, 20 August 2021 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.