Ceaiul de iasomie are și contraindicații

Ceaiul de iasomie are și contraindicații
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vechii greci şi egiptenii foloseau iasomia ca afrodisiac sau în aromoterapie, ori ca leac pentru a vindeca cicatricile. În zilele noastre, alături de ceaiul negru sau de cel verde, ceaiul de iasomie este folosit pentru creşterea metabolismului deoarece contribuie la susţinerea unui sistem imunitar puternic şi la prevenirea atacului de cord. Iasomia este recomandată a fi folosită şi de persoanele diabetice, având grijă şi de nivelul de colesterol din organism.

Acţionează ca expectorant

Dacă ai nasul înfundat, eşti răcit şi respiri greu, uleiul de iasomie îți poate veni în ajutor. Pune câteva picături pe o batistă şi ţine-o la nas. Poţi să apelezi şi la aromoterapie. Secretul este să pui zece picături şi apoi să aştepţi efectele.

Contraindicaţii

Este bine să ştii faptul că acest ceai nu se bea niciodată pe stomacul gol, deoarece creşte aciditatea stomacală. De asemenea, nu se recomandă consumarea acestuia înainte de a merge la culcare, deoarece este energizant şi dă insomnie.

Pe parcursul sarcinii, acest ceai ar trebui evitat, cât şi imediat după ai născut, mai ales dacă alăptezi, pentru a evita transferul la bebeluş prin laptele matern.

Se recomandă un consum de maximum două căni pe zi, băute în prima parte a zilei. Excesul va avea efecte adverse precum moleşeală, dureri abdominale, scăderea imunităţii sau disfuncţii renale.

Citit 1713 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.