Gălățenii reclamă că nu sunt suficiente coșuri de gunoi

Gălățenii reclamă că nu sunt suficiente coșuri de gunoi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Un Galaţi curat şi civilizat, aşa cum ne dorim cei mai mulţi dintre noi, nu poate deveni realitate decât prin educaţia şi implicarea fiecăruia. Iar un rol activ în ceea ce priveşte informarea, responsabilizarea şi implicarea cetăţenilor, îl are echipa "Câini pentru Oameni", din cadrul asociației de protecție a animalelor "Animal Society".

Este vorba despre proiectul pilot în Europa, în parteneriat cu autoritățile locale, al cărui principal obiectiv îl reprezintă schimbarea atitudinii și mentalității gălățenilor față de animale, prin responsabilizarea proprietarilor de câini, stoparea abandonului, promovarea adopțiilor câinilor direct din stradă sau din adăposturile locale, toate acestea secondate de numeroase campanii de sterilizare gratuită, destinate câinilor și pisicilor de rasă comună, cu și fără proprietar.

Echipa de specialiști ai "Câini pentru Oameni", însoțită de Bumi, Tazz și Luna (ultimii doi fiind rezidenți ai adăpostului "Ajutați-l pe Lăbuş"), a vizitat, zilele trecute, câteva instituții și societăți locale, continuând seria activităților asistate de animale pe care le susține în Galați încă de la începutul anului 2019.

După cum am aflat de la Anamaria Dandeş, coordonator al grupului local "Oameni de bine, pentru oameni și animale", au întâlnit atât la Universitatea "Danubius", cât și la Gospodărire Urbană Galați și Europharm Holding, gălățeni interesați de tot ce presupune comportamentul responsabil față de animale, importanța respectului și a compasiunii față de acestea.

Cei trei câini prezenți la activități au făcut ceea ce știu ei mai bine: să privească toți oamenii ca pe niște prieteni, să își "spună" poveştile de viață și să îndemne oamenii să adopte. Ca de fiecare dată, activitățile au fost, de asemenea, prilej de trecere în revistă a obligațiilor legale, dar și a drepturilor proprietarilor, recomandări legate de evitarea cumpărării animalelor de la crescători neautorizați, îndemn la voluntariat și implicare activă în procesul transformării Galațiului într-un oraș prietenos cu oamenii și animalele, deopotrivă.

Concluzia a fost că totul pornește de la educație, simț civic și conștientizare a importanței implicării fiecăruia dintre noi în schimbarea peisajului urban.

Informarea corectă este, de asemenea, un subiect amplu discutat. Sunt gălățeni proprietari de animale care declară că nu au știut că sterilizarea câinilor este atât o obligație legală, cât și o recomandare medicală, prin acest procedeu fiind evitate multiple complicații de sănătate.

Referitor la curățenia orașului, în detaliu fiind discutată problema strângerii mizeriei după propriul animal, sunt gălățeni care reclamă că în oraș nu sunt suficiente coșuri de gunoi.

Citit 1816 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.