Cum să-ți faci cafeaua de dimineață mai revigorantă

Cum să-ți faci cafeaua de dimineață mai revigorantă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Începutul ideal al zilei este asociat cu o ceașcă de cafea revigorantă. Unii oameni consideră că o ceașcă de cafea gustoasă și foarte aromată nu este dăunătoare, dar experții nu sunt complet de acord cu această versiune. În opinia lor, cafeaua poate fi foarte utilă dacă sunt respectate reguli simple.

Alege cafea de calitate. Dacă vrei ca băutura ta de dimineață să fie sănătoasă, alege cafea integrală sau măcinată care trebuie preparată într-un ibric turcesc. Doar această cafea conține antioxidanți și alte substanțe utile.

Renunță la zahăr. Zahărul dezvăluie gustul și aroma cafelei, dar face băutura bogată în calorii și crește nivelul zahărului din sânge. Încearcă să folosești înlocuitori naturali fără calorii sau obișnuiește-te cu gustul cafelei pure fără aditivi.

Nu folosi lapte praf. O astfel de cremă neutralizează complet antioxidanții din cafea. Dacă ai deficit de lactază, înlocuiește laptele de vacă cu lapte de cocos, migdale sau ovăz. Citește însă cu atenție compoziția: laptele nu trebuie să conțină zahăr.

Adaugă scorțișoară. Acest condiment dezvăluie gustul cafelei mai bine decât zahărul și siropul, dar, în același timp, scade nivelul de glucoză din sânge, ajută la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular.

Fii moderat. Cafeaua este o băutură sănătoasă, dar este important să nu exagerezi. Nutriționiștii consideră că nu ar trebui să bei mai mult de două căni de cafea pe zi.

Prepară corect cafeaua. Alegeți metode care nu necesită căldură sau presiune mare, deoarece acestea pot distruge unii dintre antioxidanții și nutrienții din boabele de cafea.

Citit 3493 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 08:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.