Ce leacuri există pentru durerea în gât?

Ce leacuri există pentru durerea în gât?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Există mai multe leacuri bătrânești pentru durerea în gât, dar este important să ții cont că astfel de metode pot oferi doar un ajutor temporar și nu înlocuiesc tratamentul medical adecvat, atunci când acesta este necesar. Iată câteva dintre aceste remedii:

Gargară cu apă sărată - Amestecă o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și folosește lichidul pentru a clăti gâtul. Gargara poate ajuta la reducerea inflamației și la eliminarea germenilor, dacă faci acest lucru de 4-5 ori pe zi imediat ce simți că începe să te doară în gât.

Ceai cu miere și lămâie - Ceaiul cald cu miere și lămâie are proprietăți antibacteriene și poate ajuta, de asemenea, la calmarea durerii în gât. Mierea oferă protecție pentru gât, iar lămâia oferă vitamina C pentru susținerea sistemului imunitar.

Inhalarea aburilor - Și inhalarea vaporilor de apă fierbinte se află pe lista cu leacuri bătrânești pentru durerea în gât, deoarece ajută la reducerea disconfortului. Adaugă câteva picături de ulei esențial de mentă sau de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte și stai aplecat deasupra vasului și inspiră vaporii eliberați, după ce îți pui un prosop pe cap.

Ceai de ghimbir - Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene. Poți prepara un ceai de ghimbir adăugând felii subțiri de ghimbir proaspăt în apă fierbinte și lăsându-le să fiarbă timp de câteva minute.

Comprese calde - Aplicarea unor comprese calde pe gât poate ajuta la relaxarea mușchilor și la calmarea durerii. Folosește un prosopel subțire, curat, înmuiat în apă caldă și aplică-l pe gât. Ai grijă să nu fie prea fierbinte pentru a evita arsurile.

Evitarea iritanților - Evită fumatul și expunerea la fumul de țigară sau alte substanțe iritante care pot agrava durerea în gât.

Așadar, când te confrunți cu infecții respiratorii, ai la dispoziție o multitudine de remedii pe care să le încerci, însă recomandarea noastră este să nu le combini între ele și, dacă ai anumite boli cronice și ești pe tratament medicamentos, să nu iei suplimente după ureche.

Chiar și plantele îți pot face rău, dacă nu sunt luate în cantități potrivite sau sunt combinate cu anumite medicamente. De aceea, e important să ceri sfatul medicului înainte de a le folosi.

De asemenea, dacă te confrunți cu infecții respiratorii și încerci diverse remedii naturiste pentru tuse, laringită sau sinuzită, sau remedii pentru durerea în gât și vezi că nu se observă niciun efect pozitiv, mergi neapărat la medic pentru consult și tratament potrivit situației tale.

Citit 2426 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.