Este perioada în care tusea este ”la ea acasă”. Dacă este vorba de forme ușoare, puteți încerca o serie de remedii aflate la îndemâna tuturor. Iată câteva exemple.
Ceaiurile precum cel de tei, de soc sau de mușețel pot ajuta la calmarea acceselor de tuse. Aceste ceaiuri au proprietăți antiinflamatoare și pot fi consumate în mod regulat, 2-3 căni pe zi.
Și ceaiul de ceapă și nuci ajută în unele situații când te confrunți cu tusea: speli o ceapă și o tai pe jumătate, cu tot cu coajă, și mai speli 2-3 nuci pe care le spargi, dar nu le arunci coaja, și pui totul la fiert în 350-400 ml de apă. Lași ceapa și nucile să fiarbă la foc mic 15 minute, apoi strecori ceaiul obținut, îl lași să se răcească puțin și îl bei cu înghițituri mici.
Ca remedii naturiste pentru tuse poți lua și anumite suplimente naturale, cum ar fi cele cu extract de pelin, dar e bine să ceri și sfatul medicului înainte de a lua orice fel de suplimente alimentare.
Și mierea poate ajuta la reducerea tusei: amesteci o linguriță de miere cu apă caldă sau cu ceai de plante sau iei pur și simplu o linguriță de miere înainte de culcare.
Hidratarea se află, de asemenea, printre remediile naturiste pentru tuse, deoarece este importantă pentru subțierea secrețiilor din gât și pentru reducerea tusei. Asigură-te că bei suficiente lichide, cum ar fi apă simplă, ceaiuri calde și supe, pentru a-ți menține gâtul bine hidratat.