Ce să faci pentru a avea o viață sexuală mai bună

Ce să faci pentru a avea o viață sexuală mai bună
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Există multe metode și lucruri pe care o persoană ar trebui să le cunoască pentru a-și îmbunătăți viața sexuală. Oricine înțelege mai bine organismul uman poate avea o relație intimă mai bună

Indiferent că problemele sunt mari sau mici, atunci când vine vorba despre viața sexuală, vestea bună este că sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a o îmbunătăți. Este bine ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, fiindcă viața sexuală merge mână în mână cu sănătatea mentală, fizică și emoțională. Prin urmare, este de dorit ca în această zonă să nu existe probleme. Iată câțiva factori de care trebuie ținut cont.

Amigdala creierului

Aceste structuri cu formă de migdală sunt adâncite în creier și au un rol important în controlul și procesarea unor tipuri de emoții: anxietatea și frica. Pentru a se destinde și a fi pregătite pentru un act sexual, femeile au nevoie să se relaxeze și să renunțe la gândurile care provoacă îngrijorare și anxietate. Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este de a face o baie cu aburi de aproximativ o oră pentru instalarea stării de calm. Studiile arată că inclusiv ascultarea muzicii ajută la relaxare.

O imaginea de sine pozitivă

Libidoul și stima de sine acționează în tandem în scopul obținerii satisfacției sexuale, consideră specialiștii. Pentru ca o persoană să aibă o imagine de sine pozitivă, ar trebui:

- să mănânce sănătos - în acest mod nu doar corpul se va simți bine, ci și tonusul psihic va fi unul ridicat.

- să își stabilească un program constant de activități fizice - pot fi încercate activitățile fizice care combină mișcarea cu distracția, precum înotul, mersul cu bicicleta sau volei.

- să acorde atenție detaliilor - o manichiură reușită, picioarele netede, un sutien de calitate ar putea transmite atât pentru propria persoană, cât și pentru cei din jur că trupul dumneavoastră merită să i se acorde o atenție suplimentară.

Complexul clitoridian

Punctul G se află la câțiva centimetri de intrarea în vagin, în spatele osului pubian (partea frontală a vaginului). Cercetătorii francezi au dezvăluit că atingerea și stimularea acestuia oferă senzații intense. Oamenii de știință au descoperit, cu ajutorul investigațiilor cu ultrasunete că, de fapt, clitorisul este un complex clitoridian. Clitorisul se extinde de-a lungul părților vulvei, astfel se explică de ce stimularea acestuia din exterior poate fi atât de excitantă.

Dubla protecție

Folosirea a două tipuri de anticoncepționale poate face sexul de două ori mai plăcut. Femeile care au utilizat un contraceptiv hormonal la care au adăugat prezervativul au raportat satisfacție generală mai intensă. Cercetătorii consideră că atunci când femeile sunt mai puțin îngrijorate de posibilitatea apariției unei sarcini nedorite sau de contractarea bolilor cu transmitere sexuală se pot relaxa și se pot bucura mai mult de intimitate.

Fantezii erotice

Visele erotice pot fi utile pentru creșterea intensității plăcerii sexuale a femeilor, întrucât cu ajutorul acestora sunt dezactivate părți ale creierului asociate cu stresul și anxietatea. Pentru ca o femeie să-și incite partenerul, ar putea să îi ofere acestuia detalii legate despre fanteziile sale. Nu trebuie ca totul să se transforme imediat într-un contact sexual, acesta poate fi și mai incitant dacă este puțin amânat.

Partea interioară a coapselor bărbatului

Partea interioară a coapselor bărbatului, mai exact porțiunea din spatele genunchilor, este foarte sensibilă. În timpul preludiului, acea zonă poate fi stimulată prin atingeri cu diverse obiecte sau părți ale corpului.

Sucul de rodii

Oamenii de știință au studiat acest fruct roșu și au constatat că este bogat în polifenoli - antioxidanți care ajută la o bună circulație a sângelui - un aspect de bază pentru o viață sexuală satisfăcătoare.

Sărutul

Pentru stimularea plăcerii sexuale, partenerii pot încerca sexul fără intromisiune. Astfel, relația intimă se va limita la preludiu. Sărutul poate fi explorativ, de mai multe forme și intensități diferite. Este important să se țină cont de preferințele și dorința partenerului. În rest, se va lăsa imaginația să acționeze.

Lumina aprinsă

Nimic nu este mai sexy decât o femeie care lasă garda jos în pat. Partenerul său o va iubi atunci când o va vedea și va simți corpul său, fără să vadă imperfecțiunile care, de obicei, doar pe ea o îngrijorează. Pasiunea și dorința vor fi mai importante decât alte detalii.

Decorul

Pentru îmbunătățirea activității sexuale și pentru înlăturarea plictiselii, pot fi folosite diverse obiecte de decor. Prezența unei oglinzi în care partenerii se vor vedea în timpul actului sexual poate fi excitantă. Iar pentru ca penetrarea să fie cât mai adâncă, se poate folosi, strategic, o pernă pe care femeia o va pune sub șolduri.

De asemenea, dacă partenerii sunt de acord, se pot utiliza diverse jucării, geluri sau alte obiecte sexuale care pot face mai plăcut și mai relaxant actul intim. O altă modalitate prin care poate fi îndepărtată rutina este ca actul sexual să aibă loc în altă parte a casei decât în dormitor, de la living la birou sau baie.

Gâtul

Una dintre zonele erogene, dar a cărei atingere semnifică și apropiere și intimitate este gâtul partenerului. În plus, feromonii de sex masculin vor stimula cu siguranță orgasmul unei femei, când partenerul îi va săruta ușor gâtul.

Joc de roluri

Multor cupluri li se pare incitant să se întâlnească într-un bar și să se poarte ca doi străini, fiecare jucând diferite roluri. Totuși, înainte de a iniția o astfel de întâlnire, cei doi parteneri trebuie să convină de comun acord ca nimic din ceea ce se va spune sau se va face în timpul jocului de roluri nu va fi ofensator (sau se vor stabili limite). Se va decide de comun acord când anume se va încheia acest joc.

Afrodisiace

Studiile au demonstrat că printre alimentele care au un efect afrodisiac intens se numără stridiile, bogate în aminoacizi care pot declanșa niveluri crescute de hormoni sexuali.

Nu se vor face comparații

Nu este indicat pentru nici unul din parteneri să facă diverse comparații sexuale. Acest lucru poate fi frustrant, ar putea determina apariția inhibițiilor și pot să apară probleme și disfuncții de ordin psihic.

(articol realizat din surse online)

Citit 1892 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2024 00:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro