Cum protejăm câinii în sezonul rece

Cum protejăm câinii în sezonul rece
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sezonul rece, animalele trebuie protejate corespunzător, nu doar noi trebuie să ne apărăm de frig şi să ne stimulăm imunitatea, ci trebuie să fim atenţi şi la ce facem pentru ele

Animalele de companie vor avea nevoie de mai multă hrană sau de una mai bogată caloric, după caz. Consultați-vă cu medicul veterinar, pentru a ajusta cantitatea de hrană în funcție de necesitățile specifice ale animalului dumneavoastră. Ţineţi cont că, mai ales pentru câinii de curte, hrana trebuie să conţină proteine de bună calitate şi un aport caloric mai mare, culcuşul trebuie să fie nu foarte mare, pentru a nu se pierde căldură, şi căptuşit cu paie, nu cu haine sau pături.

Asigurați-vă că animalele de companie au întotdeauna apă proaspătă la dispoziție. Pentru animalele de companie mai mici sau cele cu blană scurtă, inclusiv pentru pui, nu uitaţi de haine şi, în unele cazuri, încălţări speciale. Ţineţi cont că deja vremea s-a răcit, iar câinii au în general nevoie de timp pentru a se obişnui cu lucrurile noi, aşa că îmbrăcaţi-i şi încălţaţi-i în casă, pentru câteva minute pe zi, mărind progresiv timpul, înainte să fie nevoie să poarte noile obiecte vestimentare afară.

Mergeţi la plimbare şi la veterinar cu animalele

Unii stăpâni refuză să scoată câinii la plimbare în sezonul rece, de milă "să nu tremure de frig". În realitate, tremuratul este mişcarea muşchiului pielos, situat sub piele, mecanism care contribuie la menţinerea temperaturii corporale. Câinilor le este frig doar dacă stau pe loc, de aceea este important să fie permanent în mişcare. Încurajați animalele de companie să se miște în mod regulat. Plimbările scurte și jocurile în casă pot ajuta la menținerea nivelului lor de energie și la prevenirea obezității.

Programul de vaccinare şi de control al paraziţilor este esențial și în timpul sezonului rece, fiindcă uneori pot apărea căpușele. Întrebaţi medicul veterinar ce probleme de sănătate sunt specifice sezonului rece, cum ar fi artrita sau iritațiile pielii.

Fiți atenți la semnele de hipotermie sau degerături

Urmăriți atent ce face animalul dumneavoastră și asigurați-vă că nu prezintă semne de frig excesiv, cum ar fi tremuratul constant sau tendința să-şi caute un culcuş cald. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, aduceți rapid animalul într-un loc cald și consultați medicul veterinar.

Îngrijirea animalelor de companie în sezonul rece implică eforturi suplimentare, dar asigurarea confortului și sănătății lor este esențială. Prin urmarea acestor sfaturi vă veţi bucura de sezonul rece alături de cel mai bun prieten al dumneavoastră.

Citit 1853 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Octombrie 2024 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.