Care este cel mai sănătos ULEI PENTRU GĂTIT. Iată SFATUL MEDICULUI

Care este cel mai sănătos ULEI PENTRU GĂTIT. Iată SFATUL MEDICULUI
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Prăjirea nu este cea mai sănătoasă metodă de a prepara alimentele, însă este o alternativă foarte gustoasă. Cu toate acestea, nu toate tipurile de ulei sunt la fel de bune pentru prăjit. Uleiurile vegetale nu ar trebui refolosite la prăjit, deoarece pot dăuna foarte grav sănătăţii, spun medicii, citaţi de clicksanatate.ro.

Cert este că uleiul în care se prăjesc alimentele influenţează calitatea preparatului, dar cel mai important este că unele tipuri de ulei refolosite sunt foarte nocive pentru sănătatea noastră. Când sunt refolosite pentru prăjit, uleiurile emană substanţe cancerigene. Cel mai sănătos ulei pentru prăjit este uleiul de palmier. Acest ulei nu conţine colesterol, este uşor de absorbit şi digerat, ajutând la dezvoltarea sănătoasă a organismului. Având o rezistenţă la temperaturi de 230 de grade, uleiul de palmier este cel mai recomandat de medici pentru prăjit. Uleiul de arahide, care se găseşte mult prea rar, este la fel de bun pentru prăjit.

Cei mai mulţi gătesc cu ulei de floarea-soarelui, însă acesta rezistă la temperaturi de 170 de grade, ceea ce înseamnă că începe să se descompună la temperaturi mai mari, astfel făcând să emane substanţe cancerigene. Uleiul de floarea-soarelui are un exces de omega 6, ceea ce dăunează organismului.

Citit 4741 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.