Plantele care te ajută să ai un SOMN liniştit

Plantele care te ajută să ai un SOMN liniştit
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un somn liniştit, în urma căruia să te trezeşti relaxat şi plin de energie, poate fi obţinut inclusiv cu ajutorul unor plante de apartament. Aloe vera, spre exemplu, este o plantă care ajută la purificarea aerului din încăpere şi poate fi ţinută în dormitor. Aceasta ajută la absorbţia unor substanţe dăunătoare, cum sunt formadelhida şi bezenul. De asemenea, produce oxigen pe timpul nopţii, ceea ce nu este un lucru des întâlnit printre plantele de apartament.

O altă plantă extrem de benefică este ficusul Benjamina. Aceasta ajută la eliminarea a peste 70 la sută din benzen, toluen şi alte substanţe dăunătoare, cate pot fi emise în aer, mai ales dacă în încăpere există materiale sintetice. În aceeaşi listă se încadrează şi palmierul Areca, ce absoarbe dioxidul de carbon şi alte toxine. Pe lângă asta, este un ajutător şi pentru umidificarea aerului, fiind cea mai bună soluţie naturală în acest sens.

Un efect de relaxare îl are levănţica. Aceasta trebuie, însă, ţinută la lumină, pe pervaz, căci îi plac locurile luminoase. Şi feriga de Boston este o plantă care menţine aerul curat în cameră. Important este să fie ţinut ghiveciul într-un loc în care să nu bată soarele direct, fiind, în acelaşi timp, sensibilă la temperaturile scăzute.

Citit 4663 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.