Exerciţiile fizice REDUC riscul apariţiei cancerului. CÂTE minute trebuie să acordați sportului pe săptămână
Foto: Sursa foto: Internet

Exerciţiile fizice REDUC riscul apariţiei cancerului. CÂTE minute trebuie să acordați sportului pe săptămână
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Efectuarea de exerciţii fizice constante, de nivel moderat până la susţinut, ar putea reduce riscul de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu american publicat în Journal of the American Medical Association, Internal Medicine.

Se estimează că 51 la sută dintre adulţii din Statele Unite şi 31 la sută dintre cei de pe întreaga planetă nu fac minimul de exerciţii fizice recomandate pentru menţinerea unei bune stări de sănătate, spun cercetătorii de la Institutul naţional al cancerului din SUA (National Cancer Institute), care au elaborat studiul.

Este vorba despre mersul pe jos, alergatul, înotul sau mersul pe bicicletă cu o viteză variind de la moderat la viguros timp de 150 de minute pe săptămână, au spus cercetătorii.

În cele mai multe cazuri, legătura dintre activitatea fizică şi riscul scăzut de cancer s-a manifestat indiferent de greutatea persoanei şi de faptul de a fi fumătoare sau nu. Pentru ansamblul cazurilor de cancer, reducerea riscului care rezultă dintr-un exerciţiu fizic regulat şi viguros a fost de şapte la sută.

Citit 3898 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 17:46

2 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 24 Mai 2016 02:22
  5.13.166.***
  @galatean - apa rece gratis se ofera in Replublica Irlanda, si o si desalenizeaza! Ceea ce COSTA! Dinozaurul poate sa-si muste coada singur... a casapit orasul Galati intr-un catun! Dar sa nu mai vorbim de PLEVA! Miscare... role... biciclete... nu este rau sfatul! Cat mai stam in tara asta moarta!
  0
  2
  Raportează
 • postat de galatean
  Sâmbătă, 21 Mai 2016 14:09
  78.96.253.***
  Si noi, galatenii, avem printre altele, faleza Dunarii, atat de impetuoasa si dispusa sa primeasca orice cetatean dornic sa se relaxeze, sa faca miscare, mai ales dimineata cand aerul este curat, pasarile canta melodios, iar cainii inca nu s-au trezit, stand tolaniti pe partea superioara a scarilor.

  Ii invit pe concitadinii nostri, in special, varstnicii, chiar trecuti de 60 de ani, care nu au probleme grave de sanatate, sa vine la plimbare pe faleza, acum cand timpul este frumos, chiar daca mai ploua.

  Este posibila si o socializare, oamenii trebuie sa discute intre ei, astfel iesind dintrun anonimat, in care, unii, singur si l-au creat, daunand sanatatii.

  Pe faleza inferioara ar trebui montate mai multe banci, iar cei de la gospodarie comunala sa lucreze toate peticile de pamant, plantand flori, in special sub cupola destinata famfarei si artistilor.

  Iar duminica, administratia sa puna famfara sa cante pe bulevardul Brailei, pana sus spre tigline, intorcandu-se pe la parcul VIVA, pe faleza superioara, coborand la elice, pe faleza inferioara, iar dupa-amiaza, sa cante la foisor, inviorand sufletul si inimile oamenilor aflati la promenada.

  Sau,famfara, sa mearga pe Domneasca pana in gradina publica, cu schimbul, o duminica, da, o duminica, nu.
  Conditionat, Domneasca, Duminica dupa-amiaza , sa fie libera pentru promenada,fara autobuze...

  Nu, nu sunt vise, dar nu am vazut la niciun candidat la primarie, decat sporadic, o asemenea idee.

  Dar nici galatenii nu au interes.

  Matu gros, mancare, bautura, manele, prin diferite locuri neamenajate, unde, dupa destrabalare, lasa mormane de gunoaie.

  Daca ar fi fost galateanul neaos, care il doare de propril oras, alta ar fi atmosfera in G aalatiul ocupat de oameni adusi de comumnisti la combinat, lipsiti de suflet si de dragoste pentru civilizatie.

  Si, culmea, astfel de cetateni merg si la vot.De abia ii asteapta Durbaca,mai ales ca le promite apa gratis si alte facilitati fara munca!
  3
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.