Cum să eviţi rivalitatea dintre fraţi

Cum să eviţi rivalitatea dintre fraţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dacă aveţi măcar doi copii, atunci cu siguranţă sunteţi familiarizaţi cu rivalitatea dintre fraţi. E foarte greu pentru copii să împartă ceea ce au. Fie că e vorba de afecţiunea părinţilor, ori de lucruri despre care cred că li se cuvin. Când mai apare şi un frate sau o soră, situaţia devine şi mai grea, deoarece fratele mai mare va fi nevoit să se obişnuiască cu faptul că nu va mai fi singurul care va primi toată atenţia.

Din păcate, cei mai mulţi părinţi tind să-l favorizeze pe unul dintre copii, în detrimentul celuilalt astfel putând apărea antipatia. Pe lângă rivalităţile dintre fraţi, mai pot să apară şi diferenţe de personalitate, ori de vârstă. Cu toate astea, copii pot învăţa să fie prieteni, dacă părinţii gestionează situaţia aşa cum trebuie.

O primă soluţie ar putea fi să vă învăţaţi copiii că, dacă fratele lor îi deranjează, atunci îl pot ruga frumos să îi lase în pace. De asemenea, puteţi să le impuneţi celor mici limite atunci când se joacă. De pildă, aceştia nu au voie să se lovească, se îmbrâncească sau să se pişte.

În loc să certaţi unul dintre copii atunci când îşi supără fratele, învăţaţi-l să spună singur ce l-a deranjat. Astfel, evitaţi situaţia de a lua apărarea unuia dintre ei, lucru care ar putea crea gelozii. Copiii trebuie să ştie să îşi exprime nemulţumirile unul faţă de celălalt.

Învăţaţi-vă copiii să fie o echipă şi să colaboreze frumos, indiferent de activitatea pe care o fac. În fine, poate cea mai importantă regulă când vine vorba de rivalitatea între fraţi este să nu îi comparaţi niciodată între ei sau cu altcineva şi nici să faceţi diferenţe, oferind afecţiune mai multă unuia decât celuilalt.

Citit 4540 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.