Au venit BILETELE DE TRATAMENT la Casa Judeţeană de Pensii

Au venit BILETELE DE TRATAMENT la Casa Judeţeană de Pensii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru anul 2018 vor fi disponibile aproape 60.000 de locuri la tratament balnear, repartizate pe 19 serii de trimitere. Deja la Casa Judeţeană de  Pensii din Galaţi s-au acordat biletele din prima serie, către 115 beneficiari. Cele mai  multe - 74 au fost pentru Lacu Sărat.

Conform prevederilor legale, pensionarii vor plăti pentru un bilet de tratament jumătate din pensia brută. Mai mult, în cazul pensionarilor care lucrează cu contract de muncă, aceştia vor plăti 50 la sută din salariul brut pe care îl câştigă.

Pentru anul 2018, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear este de 1.684 lei pentru un bilet la categoria două stele şi 1.764 lei pentru un bilet la categoria trei sau patru stele. Preţul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament şi 16 zile de cazare în staţiune.

Cel mult 15 la sută din numărul total de bilete de tratament oferite de stat în 2018 se acordă gratuit beneficiarilor de legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi beneficiarilor ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Pensionarii care doresc să intre în posesia biletelor disponibile trebuie să se prezinte la Casa Judeţeană de Pensii pentru a completa o cerere. Ei trebuie să  mai aducă talonul de pensie, actul de identitate şi o trimitere de la medicul de familie, trimitere din care să rezulte numele staţiunii recomandate pentru efectuarea tratamentului (formularul cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate).

Citit 8897 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.