Poliţiştii locali îi duc în centre sociale pe oamenii străzii (VIDEO)

Poliţiştii locali îi duc în centre sociale pe oamenii străzii (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gerul pronunţat şi ninsorile viscolite anunţate pentru zilele următoare în judeţul Galaţi au făcut necesare o serie de măsuri luate pentru protejarea populaţiei. Iar cum cei mai vulnerabili pe astfel de vreme sunt oamenii străzii, autorităţile au luat deja o serie de măsuri pentru a-i duce pe aceştia în centre de adăpost. În vreme ce unii au acceptat, cei mai mulţi au refuzat însă oferta autorităţilor locale.

Doar vineri şi sâmbătă noaptea, poliţiştii locali au convins şase persoane fără adăpost să meargă în centre specializate. Alţi 24 de oameni ai străzii au refuzat însă internarea în astfel de centre, preferând să rămână pe stradă. Având în vedere codul portocaliu de ger şi ninsorile viscolite anunţate şi pentru judeţul nostru, începând de ieri, Poliţia Locală din municipiul Galaţi a luat decizia de a-i interna în centrele de adăpost sau în spitale pe toţi oamenii fără adăpost, indiferent dacă aceştia vor sau nu. "A fost luată această decizie, în ciuda faptului că unii dintre ei vor refuza, pentru a-i proteja de vremea nefavorabilă", a precizat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţiştii gălăţeni au desfăşurat o campanie similară şi în luna ianuarie, atunci când 20 de oameni ai străzii au fost duşi în adăposturi. Şi în prima lună din an însă, 38 de persoane au refuzat internarea.

Ce recomandă medicii, în caz de hipotermie şi degerături

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi le recomandă gălăţenilor ca în zilele geroase să evite ieşirile în spaţii deschise, unde sunt expuşi la frig, şi să mănânce alimente bogate în proteine, precum şi fructe şi legume. Pentru gălăţenii cu probleme de sănătate, sfatul este să respecte în totalitate tratamentele şi sfaturile date de medic.

"În zilele cu temperaturi scăzute, este importantă protecţia mâinilor şi a picioarelor, pentru a le feri de apariţia degerăturilor. Dacă totuşi degerăturile apar, trebuie să nu luăm medicamente fără a consulta înainte un medic", recomandă specialiştii DSP Galaţi.

Primul semn al apariţiei degerăturilor este atunci când faţa, urechile, încheieturile, mâinile sau picioarele devin amorţite, prind o culoare albă, apar dureri sâcâitoare, care se intensifică la atingere. "În caz de degerături, este indicat să apelaţi serviciile medicale de urgenţă. Nu frecaţi zonele degerate ale corpului, deoarece această acţiune poate deteriora pielea. Nu este recomandat să masaţi zonele degerate, sunt contraindicate băuturile alcoolice, duşurile sau băile fierbinţi, deoarece toate acestea pot provoca un şoc termic”, spun medicii.

Citit 1954 ori Ultima modificare Duminică, 25 Februarie 2018 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.