De la americani învăţăm supervoluntariatul

De la americani învăţăm supervoluntariatul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” alături de U.S. Embassy Bucharest şi American Councils for International Education invită la voluntariat în Proiectul „4/4 pentru prieteni”, sub genericul apelului activistului american dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă şi insistentă a vieţii este: ce faci pentru ceilalţi?”. Astfel, organizatorii anunţă: „Pe 04/04/2018 vă invităm să dedicaţi o parte din timpul vostru celorlalţi – prietenilor, comunităţii, şcolii – şi să faceţi o faptă bună. Haideţi să creăm împreună un eveniment nemaiîntâlnit până acum în România.”

Puteţi consulta pagina proiectului http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/) pentru a vedea oferta generoasă a voluntarilor de la biblioteca judeţeană, din şcoli şi alte instituţii din întreg judeţul, dar şi proiectele altor comunităţi din ţară, privind educaţia, mediul, caritatea etc..

Toţi cei care vor să se înscrie ca voluntari o mai put face: ultima zi este 18 martie, ora 23,59, după completarea formularului aferent fiecărui proiect, uşor de accesat pe pagina proiectului la adresa deja citată. Vor primi email de confirmare.

Primii 1.500 de voluntari înscrişi online vor primi câte un tricou personalizat.

Citit 991 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2018 17:10

1 comentariu

 • postat de GALATEAN
  Marți, 13 Martie 2018 19:59
  95.76.3.***
  Nu se poate intelege un anumit mod de voluntariat, in afara de cel de care se face vorbire in articol!

  Inainte de 89, era voluntariatul fortat, confundat cu munca patriotica. Se facea munca degeaba,aproape in toate sferele de activitate, indeosebi la gospodarirea oraselor, la curatenie si ingrijirea parcurilor.

  Si orasele erau mult mai curate, acea munca il facea pe om mai responsabil fata de mediu, si de locurile din apropierea locuintelor, astfel foarte rar vedeai pungi cu gunoi aruncate la voia intamplarii, chiar si resturi de tigari, erau puse in tomberoane.

  Astazi munca in folosul comunitatii, patriotica cum era inainte, este considerata abuziva, rusinoasa, metoda comumista de injosire a omului, desi pentru cei care prinesc venitul minim garantat, cf. Legii 416, devine obligatie legala...

  Dar voluntariatul de natura celui aratat in articol a fost dintotdeauna la romani, era chiar un gest crestinesc sa ajuti un batran, la un azil, sau pe cei care erau cu multi copii, daruindu-le hainute si alimente.

  Numai ca dupa 89, in tara asta totul a fost sugrumat, chiar si modul de a ajuta semenii la nevoie, doctrinele comuniste facuse o asa brambureala in capul oamenilor,ca nu se mai stia a se descerne binele de rau!

  Aceasta bulversare a fost si cauza principala prin care oamenii au gresit la urna de vot, sforile trase de cei care candidau pe functii in pilitica, nu putesu fi intelese, mergand pe miza increderii in promisiumile lor, care s-a considerat a fi fatala pentru tara!

  Si ca sa n-o lungesc mult, nedumerirea mea este ca nu inteleg cum, dupa ce unii au taiat si furat lemnul padurilor, de exemplu, fara ca sa fie sanctionati ca atare, imbogatindu-se, altii trebuie, din spirit patriotic, prin voluntariat, sa planteze puieti pe fostele terenuri lasate cheale de hoti, activitati care deja se desfasoara la noi, dupa parerea mea o bataie de joc a statului roman , un non sens, la adresa cetatenilor de buna credinta!

  Incercam sa ne revenim cu aceste activitati omenesti, dar lumea s-a schimbat odata cu societatea, imprumutand de la alte natii modele, care, dupa parerea mea, sunt greu de implementat, daca nu se tine cont de particularitatea fiecarei natii in parte!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.