Contractul de ridicare a deşeurilor, obligatoriu

Contractul de ridicare a deşeurilor, obligatoriu
Deşeurile trebuie ridicare de firme specializate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De la începutul lunii februarie, poliţiştii locali gălăţeni au demarat planul de măsuri privind „verificarea operatorilor economici de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Galaţi, privind modul în care aceştia gestionează deşeurile municipale produse”. În doar o lună, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au efectuat peste 270 controale la operatori economici (societăţi comerciale, PFA-uri şi II-uri).

În urma verificărilor, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 de lei, în conformitate cu prevederile HCL 307/2006, art. 15 lit. a pentru „neîncheierea de contracte prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat existent la nivelul Municipiului Galaţi”.

Pe tot parcursul anului 2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului vor urmări modul în care sunt gestionate (generare, colectare, stocare, valorificate/eliminare) deşeurile rezultate din activitatea agenţilor economici de pe raza municipiului Galaţi.

În cazul în care se constată încălcări ale actelor normative cu privire la modul de gestionare a deşeurilor menajere, vor fi dispuse măsuri ferme. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 101/2006, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă. De asemenea, potrivit HCL 124/2016, privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Galaţi”, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei, nerespectarea prevederilor art. 119 lit. i - „să încheie contracte pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare numai cu operatorul căruia UAT Galaţi i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă.

Reamintim că în anul 2017, în urma sesizărilor venite din partea Serviciului Public Ecosal sau a unor persoane fizice, precum şi a planurilor de măsuri realizate de către Serviciul de Protecţie a Mediului, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.900 de lei, operatorilor economici care nu au respectat legislaţia privind încheierea de contracte pentru preluarea deşeurilor municipale.

Citit 3267 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2018 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.