RO100 Curăţăm Galaţiul protestează: Pasajul groazei, un pericol pentru cetăţeni

RO100 Curăţăm Galaţiul protestează: Pasajul groazei, un pericol pentru cetăţeni
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Grupul civic RO100 Curăţăm Galaţiul a împărţit, sâmbătă, căşti de protecţie şi fluturaşi cu informaţii despre pasajul subteran tuturor gălăţenilor care s-au încumetat să treacă pe acolo, avertizându-i astfel că se expun unui adevărat pericol. Acţiunea, care s-a intitulat "Pasajul groazei", s-a vrut a fi atât un avertisment către cetăţeni, cât şi un protest împotriva modului în care autorităţile tratează problema reparării singurului pasaj din oraş.

"Timp de o oră, am dat căşti de protecţie tuturor celor care au avut curajul să intre în pasajul din centru. De asemenea, le-am recomandat cetăţenilor ca pe viitor să folosească trecerea de pietoni aflată în imediata apropiere. Pasajul are nevoie de reparaţii capitale şi, până la începerea lucrărilor, ar trebui închis, pentru a evita o catastrofă", au avertizat  reprezentanţii grupului de acţiune civică.

Pe fluturaşii împărţiţi trecătorilor curajoşi era specificat faptul că, deşi a fost construit cu un secol în urmă, pasajul nu a beneficiat niciodată de reparaţii capitale.

"În prezent, există un proiect de reamenajare a întregii zone centrale, însă, dintr-o eroare, angajaţii Primăriei au pus doar desene cu pasajul şi au uitat să treacă o estimare a costurilor pentru reparaţii.  În 2015, reparaţia era estimată la 1,5 milioane de  lei. Între timp, degradarea pasajului a continuat", scria pe fluturaşii împărţiţi trecătorilor.

De  asemenea, cei de la RO100 Curăţăm Galaţiul au lipit la fiecare intrare în pasaj câte un afiş de avertisment: "Intraţi în pasaj pe răspunderea Dumneavoastră, nu a Primăriei".

Media

Citit 9227 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.