Unde vă este INTERZIS accesul cu câinele

Unde vă este INTERZIS accesul cu câinele

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
4 comentarii

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Aşa cum am promis, continuăm să vă prezentăm obligaţiile care vă revin, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 260 din 26 aprilie 2018, care cuprinde Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi. Documentul conţine un întreg capitol dedicat deţinerii, creşterii şi circulaţiei animalelor de companie.

Regulamentul prevede că stăpânii au obligaţia de a-şi plimba câinii pe domeniul public doar dacă aceştia sunt în lesă, indiferent de talie sau rasă. "Câinii de talie mijlocie şi mare vor purta obligatoriu botniţă", precizează regulamentul. În timpul plimbării, stăpânii trebuie să aibă asupra lor o pungă şi mănuşi mănuşi în vederea colectării dejecţiilor produse de câine, iar după colectare, punga va fi închisă etanş şi depusă în pubela cea mai apropiată. O altă prevedere spune că, în parcurile publice, animalele de companie indiferent de talie şi rasă pot fi plimbate doar în zonele special amenajate. În timpul plimbării, posesorii patrupedelor trebuie să aibă în mod obligatoriu carnetul de sănătate al animalului de companie, document eliberat de un cabinet veterinar autorizat, care trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar-veterinare (vaccinări, deparzitări), cuprinse în normele specificate în domeniu.

"Se interzice intrarea persoanelor, însoţite de câini, în instituţiile publice, magazine, săli de spectacole şi sport, mijloace de transport în comun, locuri de joacă pentru copii, şcoli şi grădiniţe, chiar dacă aceştia sunt prevăzuţi cu botniţă şi conduşi în lesă. Fac excepţie câinii utilitari, care sunt însoţiţi şi se află în misiune, precum şi câinii care au calitatea de "însoţitori" pentru persoanele cu handicap. Plimbatul câinilor se poate face numai în zonele care nu sunt semnalizate cu indicatoare "accesul animalelor interzis". Administratorul spaţiului public are obligaţia să semnalizeze corespunzător interdicţia", se mai precizează în regulament.
Ce sancţiuni sunt prevăzute pentru încălcarea acestor obligaţii vă spunem săptămâna viitoare.

Citit 4197 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2018 14:08

4 comentarii

 • postat de georgeta Miercuri, 13 Iunie 2018 16:11 89.136.5.*** Link la comentariu
  1
  8

  Unde sunt locurile special amenajate pentru animalele de companie ? Aviație ? Bădălan ? Larga ? Am un câine talie mijlocie care de la 4 săptămâni stă în casă...nu latră , nu face mizerie pe scară , nu latră pe stradă și nu este agresiv....O familie cu un copil speriat de un alt câine m-a amenințat că îmi omoară câinele dacă nu - l găsește în lesă....Unde să-i dau câinelui puțină libertate de mișcare ? In toată lumea c i v i l i z a t ă ,fiecare qvartal de bloc are un teren amenajat....Noi nu avem nici măcar la nivel de cartier.....In schimb , avem între blocuri și în fața blocurilor , pungi cu gunoaie , peturi , mucuri de țigări , coji de semințe , samd.... S - a
  curățat orașul și ne împiedecăm de câini ?

  Raportează
 • postat de civilizatie Duminică, 10 Iunie 2018 00:49 89.137.137.*** Link la comentariu
  8
  11

  Dupa ce cainele face treaba mare stapanul trebuie sa ia o punga si sa indeparteze. Nu mai vrem sa calcam in excremente de caine si sa ducem in casa pe covor. Civilizat asa ar fi dar oare stapanii de caini stiu asta sau le e rusina sa curete in urma lor?! Oricum cainii ar trebui tinuti la curte nu la bloc in apartamente. E o chestie de bun simt.

  Raportează
 • postat de ne pasa de cetatenii nostri Sâmbătă, 09 Iunie 2018 18:31 95.77.196.*** Link la comentariu
  5
  20

  bine ca avem baruri la fiecare colt de strada,oarcuri pline de dejectiile emise de cei care au iesit din baruri,avem gradini cate 2 blocuri in jurul garajelor;dar spatii unde sa ne plimbam animalele de companie unde avem?parcul de la viva e plina dupa ora 18 cu golani care distrug,cele din cartiere sunt la fel,;prin urmare unde ne plimbam fratilor animalele de companie,sunt spatii berechet in jurul fiecarui bloc unde ne puteti amenaja alei speciale doar pt cainii cu stapan;dar probabil e mai misto cu gratarele de weekend si muzica data la maxim din jurul garajelir;ca doar suntem foooaaaaarrrrteeeee civilizati;DECI SA AMENAJATI PARCURI SI ALEI SPECIALE PT ANIMALELE DE COMPANIE SI APOI SA NE ARATATI LEGEA!!!!!!

  Raportează
 • postat de Vaida Vineri, 08 Iunie 2018 13:46 91.208.234.*** Link la comentariu
  15
  30

  De o luna si ceva in articolele dvs. apare doar "nu voie voie sa", "trebuie sa", "este interzis accesul in", "este permis accesul doar".
  Ce drepturi avem? Sa platim taxe, sa platim impozite, sa asistam cum se taie, se distruge, se vinde?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.