Noutăţi în ajutorul gălăţenilor. 955, numărul scurt pentru SESIZĂRI la POLIȚIA LOCALĂ

Noutăţi în ajutorul gălăţenilor. 955, numărul scurt pentru SESIZĂRI la POLIȚIA LOCALĂ
Dispeceratul Poliţiei Locale lucrează 24 de ore din 24
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gălăţenii pot sesiza Poliţia Locală la un nou număr de telefon. Este vorba despre numărul scurt de telefon – 955 – apelabil din toate reţelele de telefonie, cu tarif normal. Pentru a eficientiza activitatea instituţiei şi pentru o mai bună comunicare cu cetăţenii, numărul scurt 955, care trebuie format cu prefixul Galaţiului, 0236, va fi folosit în paralel cu vechile numere de telefon de la Dispeceratul instituţiei de ordine publică.

Postul de telefon va funcţiona 24/24, iar la acest număr răspund operatorii Dispeceratului Poliţiei Locale Galaţi. Practic, sesizările sau reclamaţiile făcute la numărul 955, în funcţie funcţie de natura acestora: tulburarea ordinii şi liniştii publice, comerţ stradal neautorizat, abateri la disciplina în construcţii, încălcări ale normelor privind protecţia mediului şi nu în ultimul rând, probleme legate de oprirea/staţionarea neregulamentară, accesul interzis etc., vor fi direcţionate, de către Dispeceratul Poliţiei Locale, spre soluţionare la una din cele cinci Secţii de Poliţie Locală ori la Serviciile Control Activităţi Comerciale, Disciplina în Construcţii, Serviciul de Protecţia Mediului, Rutieră sau chiar Intervenţie Rapidă.

„Numărul scurt de telefon reprezintă o necesitate, având în vedere că, în 2017, la Dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi au sunat peste 3.000 de cetăţeni, iar în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate în jur de 1.000 de sesizări”, ne-a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

De asemenea, cetăţenii pot depune sesizări şi online, pe noul site al Poliţiei Locale Galaţi, lansat pe data de 6 iunie: www.politialocalagalati.ro. Aici se vor găsi şi date despre activitatea poliţiştilor locali, dar şi informaţii utile pentru cetăţeni.

Conform directorului general al Poliţiei Locale Galaţi, pentru funcţionarea numărului 955 şi pentru întreţinerea site-ului instituţia va scoate din buget câte 180 de euro, respectiv 40 de lei lunar.  

În curând, Poliţia Locală va beneficia şi de monitorizarea GPS a tuturor autospecialelor din dotare (în jur de 30 de maşini). Investiţia se ridică la suma de 10.000 de euro şi va fi utilă pentru scăderea timpilor de răspuns în cazul unei intervenţii. Dispecerul observă pe un monitor care maşină este cea mai apropiată de locaţia unde este semnalată o încălcare a legii şi direcţionează patrula auto în mod direct, fără a mai face apel suplimentar prin staţia de emisie-recepţie.

Citit 6196 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iunie 2018 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.