A început testarea sistemului RO-ALERT

A început testarea sistemului RO-ALERT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

A început testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă - "RO-ALERT". În judeţul Galaţi, primele teste au fost făcute vineri dimineaţă, între orele 10,00 şi 12,00, la Bereşti, Tecuci, Pechea şi Iveşti, urmând ca, între orele 17,00 şi 19,00, o parte dintre cei care locuiesc în Galaţi să primească mesaje de testare. Testele vor continua, în tot judeţul Galaţi, pe 24 septembrie, dar şi la nivelul întregii ţări, pe 26 septembrie, când, între cele două intervale orare, cetăţenii, care şi-au configurat telefoanele, vor primi un mesajul ''Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi". Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.
Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.
"Cei care doresc mai multe detalii despre aplicaţie sau cum îşi pot configura telefoanele mobile pot accesa site-ul https://ro-alert.ro/", ne-a explicat maiorul Cătălin Sion, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 10043 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 13:17

3 comentarii

 • postat de info
  Sâmbătă, 22 Septembrie 2018 08:30
  5.13.241.***
  Nu au numerele noastre de telefon, nici nu au nevoie de ele. Mesajul se transmite in masa prin antenele de telefonie mobila la toata reteaua. Daca ai semnal la telefon si telefonul suporta mesaje de tip CBS, iar telefonul e configurat sa primesti astfel de alerta (de obicei e deja activat) vei primi mesaj cu alerta.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Pt galateanca nedumerita
  Sâmbătă, 22 Septembrie 2018 00:36
  79.112.211.***
  Ei nu au numerele de telefon. Ei au acces la anumite antene de telefonie mobila. Daca intr-o anumita zona urmeaza sa se intample un eveniment major care necesita alertarea populatiei, ei seteaza antena/antenele din zona respectiva sa trimita un mesaj de atentionare. Astfel, toate telefoanele conectate la antena din zona respectiva vor primi mesajul de atentionare.
  1
  9
  Raportează
 • postat de galateanca nedumerita
  Vineri, 21 Septembrie 2018 19:25
  5.13.168.***
  da, am primit si eu mesajul. Acum ca am citit in Viata Libera m-am linistit dar totusi, de unde au nr. noastre de telefon ? Intreb si eu, asa...
  10
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.