36 de contestaţii, 8 note modificate, la suplinirea în învăţământ

36 de contestaţii, 8 note modificate, la suplinirea în învăţământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Cine nu a luat 5 la suplinire sau titularizare nu intră în sistem”, declară Doru Resmeriţă *

Ieri s-au afişat rezultatele finale la concursul pentru suplinire calificată în învăţământ. Pentru cele 197 de teze evaluate s-au primit 36 de contestaţii, după cum ne-a declarat inspectorul şcolar general, Doru Resmeriţă (FOTO).

„După rezolvarea acestora, opt note au fost modificate. Patru note care iniţial au fost sub 5, după recorectare au trecut peste 5. Două note de 5,30 şi respectiv, 5,10 iniţial, au trecut, după recorectare, sub 5. Iar două note care au fost sub 5 au rămas sub 5, dar s-au modificat, având în vedere că diferenţa era mai mare de 0,5 puncte. După cum vedeţi, modificări semnificative nu sunt”.

„Ce trebuie spus este faptul că anul acesta, în sistem, cei care nu au luat 5 la suplinire sau titularizare nu intră. Aici este punct. Pentru ei, cariera didactică va începe pe un viitor 5, după un examen ulterior. Care, fie că va fi organizat la nivel de şcoală, conform legii aşa ar fi, dar există şi variante alternative pe noua lege, putem stabili la nivel de judeţ organizarea unui concurs, vom vedea”.

„Oricum, pentru ei, încercarea de a intra în sistemul de învăţământ s-a oprit în momentul de faţă. Cine nu are peste 5 nu intră în sistem la Galaţi”.

CITEŞTE ŞI   Jumătate dintre profesori au renunţat la examen

Citit 1413 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.