Spectacol de colinde tradiţionale româneşti

Spectacol de colinde tradiţionale româneşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada sărbătorilor de iarnă, Arhiepiscopia "Dunărea de Jos" din Galaţi organizează mai multe evenimente dedicate credincioşilor din întregul judeţ. Un astfel de eveniment a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pe 16 decembrie, în parohia Nămoloasa Sat, judeţul Galaţi. Este vorba despre cea de-a X-a ediţie a proiectului cultural-misionar "Un colind, un dar pentru sufletul tău".

Evenimentul, găzduit de Căminul cultural al localităţii Nămoloasa, a adunat laolaltă 13 grupuri de copii şi tineri din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea, preoţi din parohiile aparţinătoare, profesori de religie, învăţători şi alte cadre didactice implicate în instruirea tinerilor, precum şi numeroşi credincioşi.

Colindele tradiţionale româneşti şi cântecele patriotice au răsunat cu bucurie şi emoţie din glasurile curate a peste 300 de tineri participanţi la această ediţie aniversară.

Într-o atmosferă de sărbătoare, tinerii colindători, îmbrăcaţi în port tradiţional românesc, au reuşit să aducă credincioşilor din această localitate situată pe malul drept al râului Siret, prin cânt şi poezie, frumuseţea sărbătorilor de iarnă şi, totodată, în An Centenar, întreaga activitate să fie şi un pios omagiu eroilor jertfiţi pentru o Românie întregită şi libera.

Un moment deosebit al serii l-a constituit concertul de colinde susţinut de Corul Seminarului Teologic Ortodox "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi, prin interpretarea de excepţie a câtorva piese corale.

Prin grija membrilor Consiliului parohial şi cu sprijinul mai multor sponsori, toţi participanţii la eveniment au primit daruri din partea organizatorilor.

"Manifestarea cultural-artistică de la Parohia Nămoloasa Sat face parte din seria programelor organizate de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru perioada sfintelor sărbători ale Naşterii Domnului", se arată pe site-ul Arhiepiscopieie Dunărea de Jos Galaţi.

Citit 1365 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2018 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.