Poliţia Locală, pe străzi pentru sărbători liniştite

Poliţia Locală, pe străzi pentru sărbători liniştite
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 22-26 decembrie, la nivelul municipiului Galaţi, Poliţia Locală va acţiona în teren, pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică şi fluidizarea traficului rutier, cu un număr de 126 de patrule de ordine publică şi siguranţă rutieră, la care se adaugă cinci patrule de la Intervenţie Rapidă.

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor, oamenii legii mai au în vedere: identificarea şi luarea măsurilor legale conform competenţei, asupra persoanelor care comercializează obiecte/ produse fără a avea acte de provenienţă sau licenţă de comerţ stradal; respectarea normelor legale privind curăţenia localităţilor şi prevenirea distrugerii mobilierului urban; înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate ori care tulbură liniştea publică şi luarea de măsuri legale conform Legii nr. 61/1991; prevenirea  şi combaterea faptelor de natura penală, precum şi acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate în situaţii-limită.

Tot în această perioadă din an, poliţiştii locali asigură o capacitate corespunzătoare de acţiune şi intervenţie pentru participarea la înlăturarea sau limitarea posibilelor evenimente negative produse pe fondul comercializării şi folosirii materiilor explozive şi a articolelor pirotehnice. Respectând prevederile legale, poliţiştii locali vor verifica dacă comercianţii de articole pirotehnice deţin autorizaţii, dacă produsele sunt inscripţionate în limba română, cu privire la clasa de provenienţă şi dacă vânzarea se face în spaţii special amenajate.

Citit 1350 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.